Βενιζέλος: Ο Παπαδήμος αγωνίστηκε να προστατεύσει την πατρίδα

13:26 28/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Η επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου είναι όχι συμβολική αλλά αιματηρή, δολοφονική επίθεση κατά του πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης υψηλής εθνικής υπευθυνότητας που αγωνίστηκε να προστατεύσει τη Πατρίδα από την απόλυτη καταστροφή., σχολίασε για την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργό ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».

«Η Δημοκρατία χρειάζεται επαγρύπνηση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο αν δεν το υπερασπίζεσαι. Η τρομοκρατία επιβιώνει σε λανθάνουσα κατάσταση και αναζητά νέες μορφές έκφρασης, επειδή – μεταξύ άλλων – καλλιεργείται ένα κλίμα ενθάρρυνσης ή ανοχής προς τη βία, το κοινωνικό και πολιτικό μίσος, τον κοινωνικό και εθνικό διχασμό. Είναι καθήκον της πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων και τελικά των ίδιων των πολιτών να σπάσουν οριστικά τον φαύλο αυτό κύκλο με ξεκάθαρες θέσεις.

Η επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου είναι όχι συμβολική αλλά αιματηρή, δολοφονική επίθεση κατά του πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης υψηλής εθνικής υπευθυνότητας που αγωνίστηκε να προστατεύσει τη Πατρίδα από την απόλυτη καταστροφή. Ως αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου δικαιούμαι να πω ότι της ακραίας βίας μιας τρομοκρατικής πράξης προηγήθηκε η συσσωρευμένη συμβολική αλλά και υλική βία του «αντιμνημονιακού» μίσους που πήρε τη μορφή του κατασκευασμένου μίσους κατά των προσώπων που σήκωσαν το βάρος της εθνικής προσπάθειας» είπε αναλυτικά.

Όσον αφορά στα σενάρια για «μυστικές συναντήσεις» με τον Αντώνη Σαμαρά και για το φλερτ με τη Νέα Δημοκρατία είπε: «Κάθε Κυριακή σε κάποια μέσα ενημέρωσης – κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η υποστήριξη των συντηρητικών κύκλων που συνεργάζονται στρατηγικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ- υπάρχουν δημοσιεύματα που με αφορούν. Άλλα λένε ότι θα κατέβω με τη Ν.Δ, άλλα ότι ενδιαφέρομαι να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας κοκ. Είναι κολακευτική η συνεχής ενασχόληση με το πρόσωπο μου, αυτό όμως προδίδει μια κάποια ανησυχία κάποιων. Ας το προσέξουν αυτό«.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να μετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: «Προφανώς όχι. Τα σενάρια αυτά είναι ένα μίγμα πονηρίας και αφέλειας. Εάν έλεγαν ότι η Νέα Δημοκρατία διαβάζει με προσοχή τις απόψεις μου ή ότι προσχωρεί σε αυτές, θα είχε μια λογική. Αλλά δεν έχει καμία λογική να με αναζητούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Καθήκον μου είναι να εκφράζω στρατηγικά και προγραμματικά τον κεντρώο προοδευτικό χώρο στον οποίο ανήκω. Θεμελιώδης δε υποχρέωση μου είναι να κινούμαι με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι μικρές κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες«.

Για την αγορά του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη και για το αν αυτές οι κινήσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει έναν έλεγχο στα ΜΜΕ τόνισε: «Η κυβέρνηση επιβάλει με σχετική επιτυχία τα σχέδια της όσον αφορά την απαξίωση παλαιών επιχειρηματικών οντοτήτων στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά έχει απόλυτη και αποδεδειγμένη δυσκολία να διαμορφώσει νέες οντότητες και νέο τοπίο».

Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να εξαντλήσει την τετραετία, επεσήμανε: «Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον. Θα επιδιώξει να φθάσει μέχρι το τέλος του προγράμματος, διότι μετά θα είναι πια επι θύραις η εφαρμογή των σκληρών μέτρων που θέλει να τα κληροδοτήσει ως βάρος στην επόμενη κυβέρνηση«.

Keywords
Τυχαία Θέματα