Forsa: Ξεκάθαρη νίκη για τη Μέρκελ – Διαφορά 14%

11:11 13/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern προβλέπει ξεκάθαρη νίκη της Άνγκελα Μέρκελ με διαφορά 14% από τον αντίπαλό της των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, οι Συντηρητικοί της Μέρκελ βρίσκονται

στο 37% στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες μένουν σταθεροί στο 23%.

Όλα παραμένουν ανοιχτά ωστόσο στη μάχη για την τρίτη θέση και το κρίσιμο ερώτημα εάν η Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά σε ομοσπονδιακές εκλογές, θα είναι η επόμενη αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Forsa τρίτο κόμμα αναδεικνύεται Η Αριστερά με 10%, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το AfD με 9%. Πράσινοι και Φιλελεύθεροί βρίσκονται στο 8%.

Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle , ο Μάρτιν Σουλτς ασκεί πιέσεις στην Άνγκελα Μέρκελ για μια δεύτερη τηλεμαχία. Σε προεκλογική εμφάνιση στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή στην καγκελάριο ζητώντας νέα τηλεοπτική αναμέτρηση, επειδή στην τηλεμαχία στις 3 Σεπτεμβρίου δεν συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Όσον αφορά στο ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες, ειδικοί αναμένουν αύξηση. Ενώ στις τελευταίες εκλογές του 2013 η συμμετοχή έφθασε το 71,5%, φέτος οι ειδικοί κάνουν λόγο ακόμη και για 80%.

Keywords
Τυχαία Θέματα