FT για Γεωργίου: Μία νομική φάρσα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις μεταρρυθμίσεις

11:20 7/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Με νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times επανέρχονται στην καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και επισημαίνουν ότι αν και, παρά τις εκτιμήσεις, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, εν τούτοις οι αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση του κράτους, βαθαίνουν.

Στο άρθρο, υπό τον τίτλο «Μία νομική φάρσα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», ο Ανδρέας Γεωργίου χαρακτηρίζεται «αποδιοπομπαίος τράγος», καθώς, παρά το ότι είχε αθωωθεί για τις ίδιες κατηγορίες πριν από λίγους μήνες ή ότι οι στατιστικολόγοι της ΕΕ έχουν εγκρίνει τα στοιχεία που έχει κατέθεσε και ότι περιέγραψαν την τελευταία δίκη ως «προκαθορισμένη φάρσα», εκείνος καταδικάστηκε.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, αυτό μπορεί να εκληφθεί ακόμη και ως προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή, που επέβλεψε τις χειρότερες υπερβολές υπερδανεισμού ενώ αλλοίωνε τα στοιχεία. «Η σκληροπυρηνική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πιστεύεται ευρέως ότι έχει μία κατανόηση με υποστηρικτές του Καραμανλή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, που υπενθυμίζεται η περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αλλά και της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Κατερίνας Σαββαΐδου, στις οποίες εφαρμόστηκαν ανάλογες πρακτικές.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη διαφορά και να απαλλάξει τη δικαιοσύνη από την πολιτική επιρροή, φαίνεται να στήνει τα δικά του δίκτυα επηρεασμού των δικαστικών, επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα