Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κύθηρα για τέταρτη ημέρα

10:00 7/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να αντιμετωπίσουν τρία πύρινα μέτωπα, που καίνε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Μυρτιδίων, στο νοτιοδυτικό μέτωπο των Κυθήρων.

Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα, βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 3 χωματουργικά μηχανήματα του στρατού, αλλά και 1 ελικόπτερο και

2 αεροσκάφη. Στην προσπάθεια της κατάσβεσης θα συνδράμει και ο δήμος Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης με ένα πυροσβεστικό όχημα 10 τόνων, με 2 κανόνια πίεσης, 4 άτομα προσωπικό, και μία υδροφόρα 12 τόνων με 3 άτομα προσωπικό.

Από την πλευρά της πάντως η Περιφέρεια Αττικής, που είχε ζητήσει να τεθούν τα Κύθηρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρότεινε να αντικατασταθούν οι 70 δασοκομάντο που επιχειρούν εδώ και τρεις μέρες στο νησί, με 80 άλλους.

Χθες, Κυριακή, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας από τις μοναχές και τους επισκέπτες, συνολικά 27 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα