FAZ: SMS Τσίπρα σε Σουλτς για να συνεργαστεί με Μέρκελ

13:33 4/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Από παντού δέχεται “πίεση” ο πρόεδρος του SPD, Mάρτιν Σουλτς προκειμένου να τον πείσουν να συνεργαστεί με την Άνγκελα Μέρκελ στον σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Σουλτς μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τις τελευταίες μέρες λαμβάνει αρκετά τηλεφωνήματα και μηνύματα από Ευρωπαίους ηγέτες, εκ των οποίων ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αλλά

και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο κ. Σουλτς, ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε sms στον πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών με το οποίο τον παροτρύνει να μην αρνηθεί την ευκαιρία να παίξει ρόλο «σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη». Όπως γράφει η Deutsche Welle, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι σέβεται μεν την πρωταρχική απόφαση του SPD να μην συμμετάσχει στο σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο, όπως επισήμανε, η συμμετοχή στην κυβέρνηση «είναι προϋπόθεση για να αγωνιστούμε από κοινού για αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τον εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη, για τα κοινωνικά δικαιώματα και μια ουσιαστική μάχη κατά της νεανικής ανεργίας».

Τώρα είναι η ευκαιρία «να κατατεθεί στην Ευρώπη μια προοδευτική ατζέντα», φέρεται να έγραψε μεταξύ άλλων στο sms του ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με την DW και προσθέτει: «Μην ξεχνάς ότι μια πραγματικά αριστερή και προοδευτική θέση δεν έγκειται στο να διατηρείς όσο γίνεται πιο καθαρή τη δική σου ταυτότητα, αλλά στο να αγωνίζεσαι για πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προς το συμφέρον των πολλών. Είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη σωστή απόφαση».

The post FAZ: SMS Τσίπρα σε Σουλτς για να συνεργαστεί με Μέρκελ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα