Eκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τρίπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

10:59 30/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό Κορίνθου- Τρίπολης, στο ύψος του 113ου χιλιομέτρου, κοντά στον κόμβο Νεμέας, όπως έγινε γνωστό τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Υπάλληλος της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης της εθνικής οδού εντόπισε τον μηχανισμό ενώ έκοβε χόρτα στην άκρη του δρόμου, καθώς ήταν κρυμμένος μέσα στα χόρτα και κρυμμένος πίσω από τις μεταλλικές μπάρες.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ από την Τρίπολη,

το οποίο εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το korinthostv.gr, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με κυλινδρικό αντικείμενο που περιείχε την εκρηκτική ύλη. Όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο και ο μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.

Εκτιμάται ότι τον μηχανισμό άφησαν στο σημείο άγνωστα άτομα, πιθανότατα για να μην βρεθεί στην κατοχή τους σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο. Σημειώνεται πως για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενώ διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που σημαίνει ότι ο μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.

Από αυτό το σημείο του δρόμου θα περνούσε το χρονικό διάστημα που γίνονταν οι έρευνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με υπουργούς και βουλευτές, προκειμένου να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου της Καλαμάτας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, το συμβάν δεν σχετίζεται με τη διέλευσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα