Die Welt: Ο Βαρουφάκης είναι η «Καρντάσιαν της διεθνούς πολιτικής»

13:34 30/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Στον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρεται εκτενώς η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της, σχολιάζοντας τις κινήσεις του με καυστικό, σχεδόν σατιρικό ύφος.

«Παρακαλώ διαβάστε αυτό το κείμενο παρ” ότι μιλάει για τον Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνει και τον χαρακτηρίζει «υπουργό Οικονομικών μικρής διάρκειας που μεταλλάχτηκε σε διεθνή σελέμπριτι» και «Κιμ Καρντάσιαν της διεθνούς πολιτικής».

Στη συνέχεια αναφέρεται στη συνέντευξη 31 σελίδων που παραχώρησε ο κ. Βαρουφάκης

στο αμερικανικό περιοδικό New Yorker που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε αυτήν ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι βουλευτής των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών πήγε την ημέρα πριν το δημοψήφισμα στο σπίτι του για να του πει «Δεν πιστεύω σε αυτά που σας κάνουμε» και «Γνωρίζω ότι είσαι άθεος, αλλά εγώ θα προσευχηθώ για σένα!».

Τέλος ο δημοσιογράφος παροτρύνει τον εν λόγω βουλευτή να αποκαλυφθεί, αφού όπως γράφει, εάν δεν το κάνει ο ίδιος, τότε ο Βαρουφάκης θα το κάνει σίγουρα κάποια στιγμή.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της, επισημαίνει ότι η καθημερινή αυτοπροβολή του Γιάνη Βαρουφάκη ως Ρομπέν των Δασών, με θεωρίες συνομωσίας και ανατροπών, ενέτεινε το κλίμα δυσαρέσκειας των ευρωπαϊκών κρατών προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, προβλέπει δυσοίωνο το μέλλον των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για μία εξίσωση που δεν μπορεί να επιλυθεί.

«Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θέλουν να βοηθήσουν χωρίς τη συμβολή του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ όμως θα βοηθήσει μόνο εάν τα ευρωπαϊκά κράτη καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, δηλαδή εάν το μειώσουν. Αυτό όμως γίνεται ακόμη πιο δύσκολο αφού το χρέος θα αυξηθεί σημαντικά με το τρίτο πακέτο. Όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ότι αυτή η εξίσωση δεν μπορεί να λυθεί. Η αποτυχία λοιπόν είναι αναμενόμενη» σχολιάζει η αρθρογράφος.

Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα