Τελεσίγραφο Τσίπρα: Ή με στηρίζετε όλοι ή πέφτει η κυβέρνηση

13:29 30/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε στην «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη και στους άλλους διαφωνούντες ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να καταψηφίζουν τις κυρίαρχες επιλογές της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι τη στηρίζουν, και πρότεινε ή κομματικό δημοψήφισμα τώρα ή συνέδριο ξεκαθαρίσματος της πορείας του Σύριζα, τον προσεχή

Σεπτέμβριο.

«Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας, είτε υποστηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει, διότι δήθεν έπαψε να είναι αριστερή«, είπε, και δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Ουσιαστικά έθεσε ως ορόσημο για την κυβέρνηση, την ψηφοφορία επί του μνημονίου που θα φέρει στη Βουλή, όταν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

«Να μοιραστούμε την πολιτική ευθύνη και να λύσουμε τις διαφορές μας ενωμένοι πραγματικά, όχι στα λόγια», πρόσθεσε. «Με διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις μέσα στο κόμμα, αλλά με μια φωνή μέσα στη Βουλή. Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση είτε υποστηρίζεται από αριστερούς βουλευτές είτε πέφτει, διότι δήθεν έπαψε να είναι αριστερή. Να βρούμε τις σωστές λύσεις για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων που εκπροσωπούμε και την ενότητα του κόμματος».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα 201 μέλη της κεντρικής επιτροπής, όπου θεωρητικά έχει πλειοψηφία, ωστόσο τα 109 μέλη της έχουν ταχθεί εναντίον της συμφωνίας που έφερε από τις Βρυξέλλες. Μένει να δούμε ποια απόφαση θα ληφθεί, δεδομένου ότι η ομάδα Λαφαζάνη επιμένει ότι η συμφωνία είναι καταστροφική και ζητάει διαρκές συνέδριο και απόφαση τώρα από την κεντρική επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα