Bloomberg.:Οι Γερμανοί δε θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ

13:39 16/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τίτλο «Οι Γερμανοί κουράστηκαν από τις απαιτήσεις των Ελλήνων και επιθυμούν την έξοδό τους από το ευρώ» η ιστοσελίδα του πρακτορείου Bloomberg βάζει νέες φωτιές.

Ο Γιανς Μιούλερ είναι ένας Γερμανός οδηγός ταξί ο οποίος στα 47 του χρόνια τονίζει πως έχει πλέον αγανακτήσει με την Ελλάδα και καλεί την κυβέρνηση της χώρας του να σταματήσει να στέλνει

τα λεφτά των φορολογούμενων συμπατριωτών του στην χώρα μας. Αυτός είναι ο πρόλογος του δημοσιεύματος που αναφέρει πως οι Έλληνες είναι πολύ εριστικοί και αλαζόνες. Βρίσκονται στο σημείο που βρίσκονται και έχουν και απαιτήσεις. Ίσως είναι καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», τονίζει ο Μιούλερ.

Την άποψή του συμμερίζεται και ο γερμανικός λαός. Αυτό τουλάχιστον έδειξε δημοσκόπηση του ZDF, στην οποία το 52% των Γερμανών επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Τον προηγούμενο ποσοστό ήταν 41%, σε δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί ένα μήνα πριν. Ωστόσο οι Γερμανοί πλέον θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν συμπεριφέρεται σοβαρά απέναντι στους εταίρους της».

Η στάση που κρατούν απέναντί μας οι Γερμανοί είναι πολύ σημαντική, αφού πρόκειται για τους βασικούς χρηματοδότες του ελληνικού χρέους (τα χρήματα που έχουμε λάβει συνολικά είναι 240 δισ. ευρώ). Ωστόσο είναι και η χώρα που υπερασπίζεται με το μεγαλύτερο σθένος την εφαρμογή δημοσιονομικών προγραμμάτων και των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να συνεχίσουν να μας ενισχύουν οικονομικά.

Στο άρθρο του Bloomberg γίνεται λόγος για τις γερμανικές αποζημιώσεις που «ζητάει ανοιχτά πλέον ο Τσίπρας», ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην κόντρα του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε: «Οι δύο άνδρες επιδίδονται σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά του Σόιμπλε, όμως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως δεν κατανοεί την ελληνική πλευρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα