«φιμιμιδες» παγιδευσαν τον υπουργο - σε περιπετεια η «νεα» ερτ μαχη του μαραθωνα!

12:37 16/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητέ κε Νίκο Παππά, αγαπητέ κε υπουργέ της επικρατείας. Είσαι ένα πρόσωπο κλειδί δίπλα στον πρωθυπουργό. Πανέξυπνος με ήθος και μόρφωση. Επικοινωνιακός, απλός, με ροή λόγου, σοβαρός και πάντα με επιχειρηματολογία...
αντιμετωπίζεις αντιπάλους και συνομιλητές. Προσωπικά με έχετε κερδίσει.

Απορώ λοιπόν πως μια τέτοια προσωπικότητα σαν εσάς, παγιδεύτηκε από τρωκτικά που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και σας έπεισαν να καταθέσετε ένα τέτοιο νομοσχέδιο-έκτρωμα-για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Κύριε υπουργέ μελέτησα με προσοχή ένα προς ένα τα 17 άρθρα του νόμου για την ΝΕΡΙΤ Ν.4173/2013 και τα 19 άρθρα πάλι του ν.4173/2013 έτσι όπως τροποποιήθηκε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Έχοντας αρκετά χρόνια στο χώρο των ΜΜΕ εντός και εκτός ελλαδικού χώρου και κάποιες δεκαετίες μέσα στην ίδια την ΕΡΤ, σας διαβεβαιώ ότι: «Αυτό το σχέδιο νόμου με κορμό τη ΝΕΡΙΤ, έτσι όπως είναι διατυπωμένο, οδηγεί την ΕΡΤ στα αβαθή και στη συνέχεια στα βράχια».

Δεν είναι μόνο οι ασάφειες σε καίρια θέματα λειτουργίας του φορέα, που αφορούν το προσωπικό που επιστρέφει, και τεκμηριωμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και διοικητικο-οκονομικά θέματα, τα οποία καθιστούν αδύνατον μια ομαλή μετάβαση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Κύριε υπουργέ πριν το ψηφίσει η βουλή κάνετε ότι μπορείτε να διορθώσετε αυτό το σχέδιο νόμου παρωδία. Γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι δημιούργημα δικό σας. Εσάς όμως εκθέτει. Επιβραβεύει όλους τους εργαζόμενους στην ΔΤ-ΝΕΡΙΤ και οι αγώνες των απολυμένων βρίσκονται όχι μόνο στο μάτι του κυκλώνα, αλλά λοιδορούνται γιατί έδωσαν τη μάχη 22 μήνες τώρα.

Αυτό το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι διατυπωμένο, που συνέταξαν «σύμβουλοι και νομικοί» μαζί με «τρωκτικά» του Μαξίμου που είχαν και πρωταγωνιστικό ρόλο, περνάει λάθος μήνυμα στον κόσμο. Θέλει μαχητές-εργαζόμενους της ΕΡΤ περιθωριοποιημένους, και εργασιακά αναλώσιμα «στρατιωτάκια» της κυβέρνησης με πρωταγωνιστές τους παράνομα ενοικιαστές του Ραδιομεγάρου.

Κύριε υπουργέ, κε Νίκο Παππά, είστε αρκετά έξυπνος, μην αφήνετε, να σας παρασύρουν σε λάθος δρόμο οι «φιμιμίδες». Ακούστε και αυτούς που αυτόδιαχειρίστηκαν, μέσω της ΕΡΤόπεν ΕΡΤ3 και του συνδικαλιστικού τους οργάνου τη λειτουργία της ανοιχτής ΕΡΤ, προτάσσοντας τα στήθη τους, μπροστά στην είσοδο των ΜΑΤ, ματώνοντας, ψυχικά και σωματικά.

Ακούστε και αυτές τις φωνές! Θα κερδίσετε πολύ περισσότερα από τους «τηλεοπτικούς συμβούλους και φιμιμίδες». Αυτοί θα τρέξουν την «νέα» ΕΡΤ. Όχι λαμόγια και τρωκτικά, που κατ΄επίφαση δηλώνουν γνώστες του τηλεοπτικού χώρου, ενώ έτρωγαν με χρυσά κουτάλια όταν κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν στο Ραδιομέγαρο η άλλους χώρους του φορέα. Τους περιμένουμε στη γωνία, αφού έχουμε όλα τα στοιχεία για το πως συνεργάστηκαν και πόσα έπαιρναν.

Κύριε υπουργέ, είστε αρκετά ευφυής και όχι αφελής. Πιστεύετε, ότι με το να στείλετε στο Ραδιομέγαρο ένα ΔΣ και έναν πανίσχυρο διευθύνοντα σύμβουλο θα δώσει λύση; Με ποιους θα συνεργαστεί για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ; Πάνω σε ποιες δομές κανονισμούς και επιτροπές θα γίνουν οι αξιολογήσεις, και από ποια πρόσωπα; Θα πάνε άνθρωποι της «Αυγής»; Μέχρι να ενημερωθεί το ΔΣ και ο διευθύνων σύμβουλος, θα πάρει μήνες και θα χρειαστεί και ψυχολογική στήριξη! Φατρίες, ίντριγκες και εσωτερικά προσωπικά συμφέροντα, θα κατασπαράξουν τη νέα ηγεσία της ΕΡΤ όσο δυνατή και αν είναι. Για να μάθει να μπαινοβγαίνει στο Ραδιομέγαρο, και να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του μεγάρου μόνο, θα ζητήσει τη βοήθεια της Αριάδνης!

Στο άρθρο 16 που μιλάτε για επιστροφή των απολυμένων, παράγραφος 3β λέτε:«όσοι με έγγραφη δήλωση τους η οποία υποβάλλεται στο ΔΣ εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος γνωστοποιήσουν στο ΔΣ ότι δεν επιθυμούν την αναβίωση της Σύμβασης εργασίας τους, ή όσοι δεν εμφανιστούν εντός της προθεσμίας αυτής». Δηλαδή με απλά λόγια όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση η δεν εμφανιστούν εντός 20ημέρου αποκλείονται, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά προεργασία, συναίνεση μέσω επιτροπών η οργάνων των εργαζομένων και απολυμένων για ομαλή μετάβαση και λειτουργία της «νέας» ΕΡΤ. Διότι η επαναλειτουργία, πρέπει να γίνει με συζητήσεις και συναινέσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Αμοιβαίες υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, χωρίς ακρότητες και ρεμβασισμούς.

Αντίθετα στον κανόνα δικαίου έχουμε: Το προσωπικό της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, που απαριθμεί 1050 άτομα, εκ των οποίων τα 950 περίπου πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, να υποδέχονται 1000-1100 περίπου αγωνιστές-απολυμένους της ΕΡΤόπεν ΕΡΤ3 κλπ, χωρίς προεργασία και συζήτηση, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους αγκαλιές, τριαντάφυλλα γαρδένιες και ορχιδέες; Η μίσος και οργή; Και εδώ πρέπει να επανορθώσετε και να συμπεριλάβετε και τους 200 ΣΟΧ(ορισμένου χρόνου). Τους εξαιρείτε. Αυτό είναι αδικία όπως τονίζουν. Σε πηγάδι κατούρισαν; Πάρτε τους όλους, και μετά κάνετε την αξιολόγηση.

Κύριε υπουργέ, στην πορεία, ΕΔΤ-ΔΤ-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ...ΕΡΤ υπάρχουν δυο στρατόπεδα. Ένα εντός και ένα εκτός Ραδιομεγάρου που συγκρούονται. Οι εκτός θα μπούνε με απλή δήλωση στο ΔΣ και face control στην είσοδο; Ποιοι θα αναλάβουν αυτό το δύσκολο έργο; Προβλέπω να γίνει η μάχη του Μαραθώνα. Από τη μια πλευρά θα πολεμούν οι Πέρσες και από την άλλη οι Αθηναίοι-Πλαταιείς. Και γνωρίζετε ποιος κέρδισε τη μάχη!

Θα λειτουργήσει η ΕΡΤ με όλες τις δομές και λειτουργίες; 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, 5 πανελλαδικής και ένας βραχέα. Τρία πανελλαδικά τηλεοπτικά και ένα δορυφορικό. Διαδίκτυο και δεκάδες άλλες δραστηριότητες; Μπορούν να στηριχτούν όλα αυτά, με τον τρόπο που έχετε αποφασίσει, όσο και αν όλα γίνουν σε βάθος χρόνου ενός έτους; Δυο χρόνια η ΝΕΡΙΤ δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ένα κανάλι και 2-3 ραδιοφωνικά, εσείς από πού αντλείται τόση αισιοδοξία μέσα σε έναν χρόνο; Με τα 100 εκατ. προϋπολογισμό, και εντός ΔΕΚΟ, είναι ουτοπία να μιλάμε για δημόσια τηλεόραση, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και τομές στο νομοσχέδιο.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παράκληση στους πρώην συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ (δημοσιογράφους από ΕΡΤ)που μπήκαν στη βουλή, να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Κέρδος θα έχουν. Δεν θα μείνουν αιωνίως στη βουλή. Να μελετήσουν εποικοδομητικά τις προτάσεις όλων των οργάνων και φορέων. ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΩΝ, ΕΣΗΕΑ κλπ, έχουν αρκετά ενδιαφέρον.

Νίκο Παππά πρόσεχε το περιβάλλον σου και όχι μόνο. Αυτοί που ασχολούνται με τα ΜΜΕ δεν έχουν «μπέσα». Πουλάνε και τη «μάνα» τους που θα έλεγε και ο φίλος μου ο Κακαουνάκης. Και κάτι τελευταίο.

Μέσα στο νομοσχέδιο βάλτε και μία διάταξη για εξεταστική επιτροπή και τιμωρία των υπευθύνων του «μαύρου» της ΕΡΤ. Αυτό το είχατε υποσχεθεί, το ξεχάσαμε; Και όχι μόνο κύριε υπουργέ. Μία ακόμα διάταξη για την ΕΡΤ πιο σημαντική, που πρέπει το συντομότερο να μπει σε κάποιο νομοσχέδιο πριν είναι, αργά όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Συγκεκριμένα:

Στο ν.4279/2014 για το Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» στο άρθρο 7, διάταξη για ΝΕΡΙΤ-τροποποιήσεις, με απόφαση των Στουρνάρα-Χαρδούβελη, μεγάλο μέρος της περιουσίας της ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ, πέρασε στην Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης Εκκαθάρισης. Εάν δεν γίνει ανάκληση του άρθρου 7 του ν.4279/2014 η νέα ΕΡΤ θα είναι φτωχότερη. Κύριε υπουργέ μην επιτρέψετε αυτή τη λεηλασία και το ξεπούλημα.

Και δυο λέξεις για κάποιες γραφίδες και τηλεκριτικούς που δεν γνωρίζω που σπούδασαν και με τι γνώσεις κάνουν «τηλεκριτική» και βάζουν εναντίον της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Παιδιά είπαμε να ακούτε τα αφεντικά σας, που ελέγχουν τα ΜΜΕ, αλλά πιο διακριτικά. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι τα συμφέροντα δεν επιθυμούν τη λειτουργία της ΕΡΤ, διότι αν λειτουργήσει με ευρωπαϊκά πρότυπα, οι καναλάρχες θα βγούνε στην «επαιτεία». Γι΄αυτό και η πίεση προς όλες τις κυβερνήσεις να παραμείνει η ΕΡΤ ένα περιθωριακό κανάλι της γειτονιάς είναι μεγάλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν θέλουν να ξυπνήσει αυτός ο κοιμώμενος γίγαντας!

Όσο για κάποια δημοσιεύματα φίλων συναδέλφων στην «Αυγή» για την ΕΡΤ, Γιουκάκης, Καββαδία, Κατσίμη, Νικολάρα, Χαλβατζάκης, καλά τα κείμενα, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με ευχολόγια. Το θέμα δεν είναι να ανοίξει η ΕΡΤ, αλλά με ποιόν τρόπο και ποιες συνθήκες, για να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια και όχι να φορτωθεί τις παθογένειες του παρελθόντος. Άντε γεια!
Keywords
Τυχαία Θέματα