Bloomberg: Καμία πρόοδος στη διαπραγμάτευση την τελευταία εβδομάδα

10:58 10/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Καμία πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί την τελευταία εβδομάδα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg αξιωματούχος που εμπλέκεται άμεσα στις επαφές.

Η ίδια πηγή σημειώνει μεταξύ άλλων πως οι διαφωνίες παραμένουν σχετικά τους δημοσιονομικούς στόχους και τα εισπρακτικά ή διαρθρωτικά μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξή του

Το χάσμα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών

θα επιχειρήσει να γεφυρώσει ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Την Δευτέρα, η Αθήνα υπέβαλε στους εταίρους ένα νέο σύνολο προτάσεων, που, σύμφωνα με πληροφορίες, μειώνουν λίγο την απόσταση μεταξύ των όσων ζητούν οι δανειστές και όσων αντιπροτείνει η Ελλάδα, και περιέχουν σχέδια για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Σύμφωνα όμως με πλήθος διαρροών που έγιναν στις Βρυξέλλες, οι εταίροι θεωρούν τις ελληνικές αντιπροτάσεις ανεπαρκείς για να υπάρξει συμφωνία.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα ενοχλημένος από τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα