Bloomberg: Η Μέρκελ μπορεί να συμβιβαστεί με τμηματική συμφωνία

19:21 10/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Μέρκελ μπορεί να συμβιβαστεί με τμηματική συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει την Τετάρτη το πρακτορείο Bloomberg λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των δυο ηγετών και του Φρανσουά Ολάντ.

«Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί

εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση από αυτές που ζητούν οι πιστωτές, προκειμένου να ανοίξει την πόρτα σε κεφάλαια διάσωσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά δύο πηγές που γνωρίζουν καλά τις γερμανικές θέσεις και τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο.

«Ενώ οι Γερμανοί εξακολουθούν να επιμένουν σε ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους, πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και λιγότερο γενναιόδωρες συνταξιοδοτικές παροχές, μπορεί να συμβιβαστούν με μία καθαρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση σε ένα προκαταβολικό μέτρο για να ξεκλειδωθεί η βοήθεια».

Nα σημειωθεί βέβαια ότι το Μαξίμου τις προηγούμενες ημέρες δεν επιθυμούσε την επίτευξη τμηματικής συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά μια συνολική συμφωνία.

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ το ενδεχόμενο για μια συνάντηση μεταξύ του ιδίου, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες.

Ανοιχτή σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν και ο ίδιος το επιθυμεί, δήλωσε και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον απόηχο της απόρριψης των ελληνικών προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών βρίσκονται σε αποφασιστική φάση, δήλωσε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή φωτογραφίας: AP Photo/Markus Schreiber

Keywords
Τυχαία Θέματα