Γερμανικος τυπος : o ποπ σταρ τσιπρας, η σκληρη σταση της βαλτικης και ο ουγκο τσαβες...

17:15 9/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Εμφάνιση ποπ σταρ έκανε χτες ο Eλληνας πρωθυπουργός , Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο,...
σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη προσπαθεί να κατανοήσει τον Έλληνα ηγέτη έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα στον Ούγκο Τσάβες.
Το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται από τις σημειώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναφέρουν άλλες γερμανικές εφημερίδες ενώ παράλληλα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους κρατούν σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα οι χώρες της Βαλτικής, της Σλοβενίας και της Σλοβακίας.

HandelsblattΟ Τσιπρας σαν ένας ποπ σταρ, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblat" σχολιάζοντας την χθεσινή εμφάνιση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του χτες στο Στρασβούργο, το ευρωκοινοβούλιο ήταν γεμάτο. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την κρίση στην Ευρώπη. Δεν κοίταξε ούτε μία φορά τις σημειώσεις που είχε μπροστά του, αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

FocusΟι σημειώσεις του Τσακαλώτου θα αποφασίσουν το μέλλον της Ευρώπης, γράφει το γερμανικό περιοδικό "Focus" επισημαίνοντας ότι από τις προτάσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα εξαρτηθεί η συνοχή της Ε.Ε. Μπλόφα ή γεγονός; , διερωτάται το γερμανικό περιοδικό σε άλλο άρθρο του αναφερόμενο στις δύο "μέγα" προτάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τους φόρους και τις συντάξεις που φέρνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Έλληνας υπουργός. Το περιοδικό "Focus" επισημαίνει ότι αυτές οι δύο προτάσεις θα πρέπει να ικανοποιήσουν τους δανειστές.

Die ZeitΣτα χνάρια του Ούγκο Τσάβες, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" αναφερόμενη στη πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά με το ελληνικό πόκερ και προσπαθεί να κατανοήσει την στρατηγική που ακολουθεί ο Έλληνας ηγέτης κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Ρίχνει το βλέμμα της στη Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα στον τέως ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες».

SpiegelΓιατί είναι τόσο σκληροί οι Ανατολικοευρωπαίοι με την Ελλάδα; διερωτάται το γερμανικό περιοδικό "Focus" σε μία προσπάθεια να εξηγήσει στους αναγνώστες του την άκαμπτη στάση που κρατούν απέναντι στην ελληνική ηγεσία οι χώρες της Βαλτικής, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

Οι χώρες της Βαλτικής , η Σλοβακία και η Σλοβενία είχαν αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην πατρίδα τους με δραστικές κινήσεις . Και τώρα δεν θέλουν να πληρώσουν άλλα χρήματα για μία πλουσιότερη χώρα απ΄αυτούς.

Γερμανική ΡαδιοφωνίαH ελληνική κρίση θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις στην γερμανική οικονομία, επισημαίνει στη γερμανική ραδιοφωνία ο Ρόλαντ Ντερν, από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Ρηνανίας - Βεστφαλίας (RWI). "Επί της αρχής, θα πρέπει να διαπιστώσει κανείς ότι, αναταραχή τέτοιων διαστάσεων στην Ε.Ε , εν ευνοεί φυσικά την οικονομία. Εντούτοις όμως, το ρίσκο δεν κατανέμεται ισότιμα. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει η ελληνική οικονομία. Οι επιπτώσεις για την γερμανική οικονομία είναι πιθανότατα ελέγξιμες. Τα προβλήματα φαίνεται ότι επικεντρώνονται στην Ελλάδα με τη χώρα να εμφανίζεται τόσο απομονωμένη που οι αγορές δεν αναμένουν σοβαρά προβλήματα σε άλλες χώρες. Οι αγορές εμφανίζονται σίγουρες ότι πρόκειται για ένα ελληνικό πρόβλημα και όσο επικρατεί ηρεμία στις αγορές, οι συνέπειες θεωρούνται περιορισμένες". "Για την Ελλάδα, η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη είτε εντός είτε εκτός ευρώ", εκτιμά ο Ρόλαντ Ντερν εξηγώντας το συλλογισμό του: "Η ελληνική οικονομία διαθέτει έναν πολύ μικρό βιομηχανικό κλάδο. Κυρίαρχη θέση έχει ο κλάδος παροχής υπηρεσιών, ειδικά ο τομέας της ναυσιπλοίας, οι μεγάλες εφοπλιστικές εταιρείες. Όλα αυτά δεν αποτελούν μία καλή βάση για να κάνει κανείς μεταρρυθμίσεις σε μία χώρα και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της".
Keywords
Τυχαία Θέματα