BILD: Ένα Grexit θα ήταν προς όφελος της Γερμανίας και της Ευρώπης

13:01 22/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Nέα επίθεση προς την Ελλάδα εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζοντας ότι είναι προτιμότερο για τους Γερμανούς αλλά και για την Ευρώπη να υπάρξει ένα Grexit από το να συνεχίζεται το ελληνικό δράμα. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις χωρίς βοήθεια από την Γερμανία.

«Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα

έχει πτωχεύσει και ούτε οι Ελληνες έχουν εμπιστοσύνη στις τράπεζες τους. Δεν υπάρχει κανείς παγκοσμίως που να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος, της ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχει έσοδα εξαιτίας της φορολογικής διαφθοράς. Για ένα επιπλέον πακέτο προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία κατανόηση στη Γερμανία ούτε και πλειοψηφία στο CDU (Χριστιανοδημοκράτες). Οι συντάξεις που οι Ελληνες δεν θέλουν να πειράξουν, δεν μπορούν να αποπληρωθούν χωρίς δισεκατομμύρια από τη Γερμανία» αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα κατηγορεί μεταξύ άλλων για «θρασύτητα» την ελληνική κυβέρνηση σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Η οποιαδήποτε παραχώρηση στη «θρασύτητα» της ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν μοιραίο σήμα προς την υπόλοιπη Γηραιά Ηπειρο. Ψηφίστε ακραίους αριστερούς που δεν τηρούν κανένα κανόνα και συνθήκη της Ευρώπης και θα επιβραβευτείτε με δισεκατομμύρια. Οι Podemos στην Ισπανία θα πουν ευχαριστούμε» σημειώνει.

Η γερμανική εφημερίδα καλεί τη χώρα μας να κάνει μία νέα αρχή με την οποία οι ίδιοι οι πολίτες θα απαιτούν από την κυβέρνηση τους υπευθυνότητα και μεταρρυθμίσεις, ενώ αναγνωρίζει πως μία έξοδος από την ευρωζώνη θα επιδεινώσει την οικονομική κρίση αλλά η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στον τουρισμό και άλλους τομείς για να αναπτυχθεί. «Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι έξοδος από την Ευρώπη. Το ευρώ εμποδίζει την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Επομένως το Grexit είναι ο καλύτερος δρόμος για την Ευρώπη και την Ελλάδα», καταλήγει η εφημερίδα Bild.

Δημοσιεύει μάλιστα δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 160 χιλιάδες Γερμανοί παραθέτοντας τις απόψεις τους σχετικά με το οικονομικά δράμα της Ελλάδας αλλά και τους δύο πρωταγωνιστές της: τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 88% των Γερμανών υποστηρίζει ότι, με βάση τις υπάρχουσες εξελίξεις, οι Έλληνες πρέπει να βγουν από το ευρώ, το 93% θεωρεί ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να λάβουν άλλα χρήματα από τους δανειστές και το 87% ότι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης τζογάρουν με τις κινήσεις τους στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα