8 πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ: «Επικίνδυνο στοίχημα» ένα Brexit

13:50 20/4/2016 - Πηγή: Aixmi

«Μια ψήφος υπέρ μιας εξόδου από την ΕΕ αντιπροσωπεύει ένα επικίνδυνο στοίχημα για το οικονομικό μέλλον της χώρας«, επισημαίνου οι Τίμοθι Γκάιτνερ, Χένρι Πόλσον, Τζον Σνόου, Πολ Ο’Νιλ, Λόρενς Σάμερς, Ρόμπερτ Ρούμπιν, Μάικλ Μπλούμενταλ και Τζορτζ Σουλτς, οι οποίοι προειδοποιούν σχετικά με το Brexit λίγο πριν από την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Βρετανία.

Οι 8 πρώην υπουργοί Οικονομικών

των ΗΠΑ σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύουν στην εφημερίδα «The Times» επισημαίνουν πως η Βρετανία θα είναι φτωχότερη, πιο εσωστρεφής και ο ρόλος του Λονδίνου ως παγκόσμιου οικονομικού κέντρου μπορεί να υπονομευτεί σε περίπτωση Brexit μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Το Brexit θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση το ρόλο του Λονδίνου ως παγκόσμιου οικονομικού κέντρου. Για πολλούς οικονομικούς θεσμούς, το Λονδίνο έχει εξυπηρετήσει ως ένας τόπος εκκίνησης οικονομικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη«, υπογραμμίζουν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών.

«Ένα Ηνωμένο Βασίλειο που γίνεται εσωστρεφές και είναι λιγότερο προσηλωμένο στην Ευρώπη είναι και λιγότερο σε θέση να ηγηθεί των κρίσιμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη«, επισημαίνουν επίσης.

Το Brexit θα προκαλέσει αναστάτωση στο εμπόριο και οι προσπάθειες για την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών θα είναι δύσκολες, σημειώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα