6 νεκροί σε 24 ώρες, 38 συνολικά -Διασωληνωμένοι 69- Tσιόδρας: Δεν χρειάζονται μαζικά τεστ

18:29 29/3/2020 - Πηγή: Aixmi

O μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκε από το Σάββατο έως την Κυριακή. Έξι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό σε 38. Οι 29 έξ αυτών είναι άνδρες. 

Σε 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 95. Συνολικά είναι 1.156, τα περισσότερα στην Αττική. Στις εντατικές θεραπείες των νοκομείων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 69 άτομα. Έως το απόγευμα του Σαββάτου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας, είχε φτάσει τα 1.061.

Έως τώρα έχουν γίνει 15,000 τεστ.

Ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι οι περισσότερες χώρες δεν εφαρμόζουν τη στρατηγική των μαζικών εργαστηριακών ελέγχων. «Δεν θεωρώ ότι τώρα είναι απαραίτητη επιδημιολογικά μια τέτοια κίνηση. Ίσως το σκεφτούμε στο μέλλον».

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως η χλωροκίνη πρέπει να χορηγείται αυστηρά με ιατρική παρακολούθηση

Τα χημικά που περιέχουν χλωροκίνη είναι επικίνδυνα και μπορεί να επιφέρουν μέχρι και θάνατο, είπε αναφέροντας παραδείγματα από τις ΗΠΑ.

The post 6 νεκροί σε 24 ώρες, 38 συνολικά -Διασωληνωμένοι 69- Tσιόδρας: Δεν χρειάζονται μαζικά τεστ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα