5 υπέροχα στέκια για μυρωδάτο καφέ στην Αθήνα

20:00 12/11/2017 - Πηγή: Aixmi

1. The Underdog

Στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, ο Τάσος Δεληχρήστος έστησε έναν από τους σύγχρονους ναούς του καφέ. Σε ένα άνετο και όμορφο σκηνικό, που θυμίζει έντονα Star Wars, με πολλά επίπεδα, συγκέντρωσε μια δυνατή ομάδα: τον Γιώργο (πρόσφατα παγκόσμιος πρωταθλητής «Coffee in Good Spirits»), τον Μιχάλη και τον Νίκο να «παίζουν» δυνατά. Στα συν, τα συχνά σεμινάρια που διοργανώνουν για baristas, το δροσιστικό espresso tonic (έμπνευση του Τάσου), το

οποίο πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε, αλλά και η μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερες μπίρες. //«The Underdog», Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 213 036 5393.

2. Το Taf

Το μικρό μαγαζί της Μπενάκη κρύβει πίσω του την ιστορία ενός από τους πρωτεργάτες του επονομαζόμενου «νέου κύματος», του Γιάννη Ταλούμη. Και επειδή όπως λένε «οι παρέες φτιάχνουν ιστορίες», ο Γιάννης έστησε τη δική dream team: ο Στέφανος που 24 ώρες το 24ωρο σκέφτεται τον καφέ, ο Κωνσταντίνος που κατέκτησε τη 2η θέση στο φετινό παγκόσμιο «Coffee Brewing Methods», ο δεύτερος Στέφανος της παρέας, η δυναμική Πέγκυ, η Ειρήνη, η μικρή της ομάδας, και ο Θανάσης με το χαρακτηριστικό μουστάκι. Μάλιστα, το Taf ανακαινίστηκε πρόσφατα αποκτώντας μια πιο φωτεινή όψη ενώ προστέθηκαν και υψηλής ποιότητας κρουασάν για να βουτάτε στον καπουτσίνο. //«Taf», Εμμ. Μπενάκη 7-9, Αθήνα, τηλ. 210 380 0014.

3. Exo’s

Στην ανηφόρα της πολυσύχναστης Κατεχάκη υπάρχει ένα μέρος που μυρίζει καφέ από μακριά. Ο Κώστας, ο οποίος μετράει 15 χρόνια στο χώρο του καφέ, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του χώρο, να ψήνει μόνος του τον καφέ, να κάνει τα δικά του «θαύματα» και να χαίρεται να μοιράζεται τα μυστικά του καφέ. Shakerato με πορτοκάλι ή λεμόνι, αλλά και κλασικοί καφέδες κοσμούν το μεγάλο πίνακα πάνω από την εξίσου επιβλητική μπάρα και σου κάνουν την επιλογή δύσκολη, αλλά και ενδιαφέρουσα. //«Exo’s», Κατεχάκη 44-46, τηλ. 21 0674 5533.

4. Nomad

Η βόλτα στο πολυθόρυβο Χαλάνδρι αποκτά άλλο ενδιαφέρον όταν σταματήσεις εδώ για καφέ. Ο Αλέξανδρος Φούκης, χρόνια barista, δεν σταματά ποτέ να ψάχνει, να ανακαλύπτει και να ερευνά αυτόν τον μαγικό κόκκο και είναι εκείνος που κρύβεται πίσω από τους μοναδικούς καφέδες που θα δοκιμάσετε. Κι αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που θα μιλήσεις μαζί του. Η εντυπωσιακή «ρομποτική» μηχανή του espresso θα σας τραβήξει αμέσως το βλέμμα, ενώ στο φιλικό του περιβάλλον θα μπορέσετε να απολαύσετε ιδανικά έναν από τους ιδιαίτερους καφέδες φίλτρου που είναι και η σπεσιαλιτέ του Nomad. //«Nomad», Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι, τηλ. 210 685 1051.

5. Kaya

Χωμένο μέσα στη στοά, δεν σου γεμίζει καθόλου το μάτι. Κι όμως, στο Kaya θα βρεις τον πιο φθηνό (€0,80) espresso στην Αθήνα, γιατί για την ποιότητά του ισχύει το αντίθετο. Ο Λάμπρος και ο Αντώνης ανοίγουν την όμορφη αυτή «τρύπα» από το πρωί και δεν σταματούν μέχρι το απόγευμα στις 18.00 που αποφασίζουν να ξεκουράσουν τις μηχανές τους. Ιδανικός για «ένα στα γρήγορα» όταν βρίσκεσαι στο κέντρο, αλλά και για κουβέντα με τους ιδιοκτήτες που πάντα είναι πρόθυμοι να σε βάλουν στα κόλπα του καφέ. //«Kaya», Βουλής 7, εντός στοάς, Σύνταγμα.

Πηγή : Andro.gr

Βασίλης Δημαράς

The post 5 υπέροχα στέκια για μυρωδάτο καφέ στην Αθήνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα