Περισσότεροι από 206.000 στις κάλπες – Ουρές σχηματίζονται ακόμα στα τμήματα

17:58 12/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Περισσότεροι από 206.000 έχουν προσέλθει μέχρι αυτήν την ώρα στις κάλπες για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Αλιβιζάτου,ενώ η προσέλευση παραμένει μεγάλη κι εξακολουθούν να σχηματίζονται ουρές σε αρκετά εκλογικά τμήματα.

Λόγω ακριβώς της μαζικής προσέλευσης αποφασίστηκε εφόσον χρειαστεί η διαδικασία θα παραταθεί κατά μία ώρα. Δηλαδή, εφόσον σχηματίζεται ουρά οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 21.00 ώστε να ψηφίσουν όλοι όσοι βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο.

Αλλά και στο

εξωτερικό υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου στις κάλπες. Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει σχεδόν 2.000 άνθρωποι. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο εκλογικό κέντρο του Λονδίνου όπου δεκάδες, κυρίως νέοι, άνθρωποι προσήλθαν να ψηφίσουν σχηματίζοντας ουρά.

H μαζική προσέλευση έχει σκορπίσει χαμόγελα στα επιτελεία των υποψηφίων καθώς έσπασε το φράγμα των 100.000, που οι περισσότεροι είχαν θέσει ως όριο για την επιτυχημένη εκλογική διαδικασία, σχετικά νωρίς το μεσημέρι.

Όποιος θέλει να ψηφίσει μπορεί να επιλέξει ένα τμήμα κοντά στο σπίτι του και όχι αυτό που ψηφίζει στις βουλευτικές εκλογές, ενώ απαραίτητα είναι διαβατήριο ή ταυτότητα και τρία ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα ο επικεφαλής της εκλογικής Επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, τονίζει πως «η μεγάλη προσέλευση είναι το κλειδί της επιτυχίας».

Ο κ. Αλιβιζάτος δηλώνει ότι αν ο κόσμος ανταποκριθεί στο κάλεσμα, δεν θα νομιμοποιήσει μόνο τον νικητή, «αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αναγέννηση της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης με την ίδρυση ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα» και πως αυτό «μετράει περισσότερο από τα πρόσωπα».

Όσον αφορά στους υποψηφίους, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο μήνυμα που απευθύνει μέσα από συνέντευξή της στη Real News ζητεί «καθαρή εντολή από τους πολίτες, δύναμη από τη δύναμη τους για: Την εγγύηση της ενότητας. Την πραγματική ανανέωση. Την ηθική στην πολιτική. Τη νέα αλλαγή. Τη νικηφόρα πορεία. Όλοι μαζί να γίνουμε δυνατοί, να γίνουμε πρωταγωνιστές, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς».

Τονίζει ότι «ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς σηματοδοτεί μια ολοκληρωμένη, εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Σε μήνυμά της στην εφημερίδα το «Έθνος», αναφέρει ότι η μαζική συμμετοχή στέλνει τριπλό μήνυμα: «αντίστασης στον κατήφορο της κυβερνητικής πολιτικής, αντίδρασης στον κίνδυνο συντηρητικής οπισοθοδρόμησης, μήνυμα πραγματικής ελπίδας και αυτοπεποίθησης».

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει σε μήνυμά του στην «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου»: «Στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου κόμματος κάθε προοδευτικός πολίτης μπορεί να γίνει το κέντρο της αλλαγής που θέλει να ζήσει. Γιατί όσο περισσότεροι είναι οι άνθρωποι – οι άνθρωποι σαν εσένα – που θα ψηφίσουν, τόσο μεγαλύτερο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις θα έχουμε» και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής παραπέμποντας στα λόγια του Ελευθέριου Βενιζέλου: «Καλείσθε εις τας κάλπας δια να συγκροτήσετε πολιτικόν σώμα το οποίον θα φέρη την εθνικήν ανόρθωσιν».

Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον λαϊκισμό, στον αυταρχισμό και στα λάθη της κυβέρνησης. Έχει κι άλλο δρόμο η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι άνθρωποι που έχουν δουλέψει, που γνωρίζουν, που τολμάνε, που είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών #KaiToraStavros pic.twitter.com/oDSTcBGVtr

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) November 12, 2017

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στο «Εθνος»: «Σήμερα και στις 19 Νοεμβρίου η Δημοκρατική Παράταξη γράφει ιστορία. Είναι η αρχή τη προσπάθειας που κάνουμε για να χτίσουμε μια νέα ενότητα, που θα βασίζεται στις συλλογικές αποφάσεις, στην προώθηση της νέας γενιάς σε ρόλο πρωταγωνιστή, στο τέλος των αρχηγικών κομμάτων που δοκιμάστηκαν και απέτυχα», τονίζοντας ότι είναι «η στιγμή για να κάνουμε ένα άλμα». Ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνει αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια γιατί έχει ταυτίσει τις μεγάλες ανατροπές στην παράταξη και τη χώρα με την αλλαγή γενιάς και νοοτροπίας.

Τα αρχηγικά κόμματα τέλειωσαν. Ας φτιάξουμε ένα κόμμα – θεσμό με εσωτερική δημοκρατία #nikos #mazi #kentroaristera

Nikos Androulakis (@androulakisnick) November 12, 2017

Ο δήμαρχος Αθηναίων,Γιώργος Καμίνης, στο μήνυμά του στο «Έθνος» τονίζει: «Να σηκωθούμε από τους καναπέδες. Αυτό που γίνεται σήμερα αφορά όλη την Ελλάδα, κάθε πολίτη της. Κάθε άνθρωπο που κουράστηκε από το εμπόριο ελπίδας, που μπούχτισε από την κατασκευή εχθρών και συνωμοσιών, αλλά και από την ακινησία που διακρίνει τη χώρα του, όταν όλα και όλοι τριγύρω της τρέχουν».

Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας.
Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα. pic.twitter.com/AjIwefVhAM

— Georgios Kaminis (@KaminisG) November 12, 2017

Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλά στο «Έθνος» για πλειοψηφία που υπάρχει πάνω σε τρεις στόχους. 1) ότι πρέπει η παράταξη να χειραφετηθεί από τη ΝΔ. Ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε την κυβέρνηση Σαμαρά. 2) ότι η παράταξη πρέπει να ανανεωθεί με βάση τον κανόνα ότι όσοι έχουν 12 χρόνια στη Βουλή δεν θα συμμετέχουν στα επόμενα ψηφοδέλτια, αλλά θα αξιοποιηθούν σε άλλα μετερίζια. 3) ότι η θα πρέπει επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας της νέας παράταξης να είναι οι ανάγκες των νέων, των αβοήθητων παραγωγικών Ελλήνων και Ελληνίδων.

Όλα θα κριθούν από τη συμμετοχή σας. #agendaRagkousi pic.twitter.com/H8hHIi7ASt

— Giannis Ragkousis (@gragkousis) November 10, 2017

Επίσης ο Γιάννης Μανιάτης δηλώνει στο «Εθνος»: «Το εγχείρημα μας έχει μπροστά του μια πολύ μεγάλη πολιτική πρόκληση. Να κάνει τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στις επόμενες εκλογές. Με ποσοστό ανατροπής να γίνει η βασική δύναμη του προοδευτικού χώρου και ταυτόχρονα ο βασικός προοδευτικός πόλος απέναντι στον συντηρητισμό».

Χιλιάδες πολίτες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα σήμερα με τη συμμετοχή τους στέλνουν μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται μία νέα, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.
Οι πολίτες ανατρέπουν τα δεδομένα, στέλνουν μήνυμα αλλαγής.
Εσύ αποφασίζεις για το νικητή! #ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ#ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ pic.twitter.com/PAznQmpgPt

— Yannis Maniatis (@Yannis_Maniatis) November 12, 2017

Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος μιλώντας στην «Ελευθερία του Τύπου» αναφέρει ότι «οι πολίτες αναζητούν έναν νέο φορέα για τον πολύ απλό λόγο ότι οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά» και προσθέτει ότι «ο φορέας αυτός, όμως, πρέπει να πείσει ότι εκφράζει το νέο, την αλλαγή και την ανατροπή».

Η προσέλευση του κόσμου είναι αυξημένη, όπως θα έπρεπε να είναι σε μία γιορτινή δημοκρατική διαδικασία. Στο ιστολόγιο μου θα βρείτε λεπτομέρειες μαζί με τα εκλογικά κέντρα. Στηρίξτε την υποψηφιότητά μου, και πάνω από όλα τη Δημοκρατία!https://t.co/TOKjbZ9m3X pic.twitter.com/19PWgzRC83

— Κωνσταντίνος Γάτσιος (@kgatsios) November 12, 2017

Ο Δημήτρης Τζιώτης λέει: «Ήρθε η ώρα της Αλλαγής. Για πρώτη φορά από το 1981 ήρθε και πάλι αυτή η ώρα», και καλει τους πολίτες να επιλέξουν «αυτόν που ξέρει και μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο και τον Αλέξη. Να τελειώνουμε με το παλιό. Να δημιουργήσουμε την Τέταρτη Ελληνική Δημοκρατία. Τη Νέα Ελλάδα».

Επίσης, ο Απόστολος Πόντας ζητεί την ψήφο των πολιτών ώστε «η σημερινή Δημοκρατική Συμπαράταξη να ‘εκραγεί’ σε μια συμπαράταξη όλων των δημοκρατών».

The post Περισσότεροι από 206.000 στις κάλπες – Ουρές σχηματίζονται ακόμα στα τμήματα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
real news, Γιαννης Ραγκουσης, εκλογες, ΠΑΣΟΚ, real, news, νέα, συμμετοχή, βενιζελος, twitter, εθνος, nikos, ελλαδα, ραγκουσης, νεα δημοκρατια, σαμαρας, βουλη, ψηφοδελτια, aixmi, ειδήσεις, κινηση στους δρομους, καμινης, εφημεριδα δημοκρατια, aixmi.gr, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ελευθερια ελευθεριου, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κομματα, εκλογικα τμηματα, μιλα, διαβατηριο, νικητη, βημα, δημοκρατια, ηθικη, σημερινη, ωρα, aixmi, news, real, αλιβιζατος, αναγεννηση, ανδρουλακης, βρειτε, γινει, γινεται, δυναμη, εγγυηση, εγχειρημα, ευρω, υπαρχει, ελευθερια, επρεπε, εφημεριδα, ιδρυση, θεοδωρακης, εικονα, καναπεδες, κυβερνηση, κι αλλο, κομμα, λαθη, λεπτομερειες, λογια, λογο, μικρο, πρωταγωνιστες, ρολο, συμμετοχή, σωμα, σπιτι, ταυτοτητα, τμημα, τρια, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, κωνσταντινος, δημητρης, χωρα, μπροστα, nikos, ουρα
Τυχαία Θέματα