5 χρόνια φυλακή σε πρώην παρουσιαστή του BBC για κακοποίηση κοριτσιών

16:37 5/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Σάλο έχει προκαλέσει στην Βρετανία η καταδίκη διάσημου παρουσιαστή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC για σεξουαλική επίθεση εναντίον κοριτσιών για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Πρόκειται για τον 84χρονο Αυστραλό Ρολφ Χάρις στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και εννέα μηνών για την σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων κοριτσιών, τα μικρότερα από τα οποία ήταν επτά ή οκτώ ετών, από το 1968 ως το 1986.

Ο Χάρις είναι καλλιτέχνης και μουσικός ο οποίος παρουσίαζε τηλεοπτικές εκπομπές κυρίως για παιδιά ο Χάρις και είναι ο μεγαλύτερος

αστέρας που δικάζεται από τότε που η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα μετά τις αποκαλύψεις ότι ο εκλιπών παρουσιαστής του BBC Τζίμι Σάβιλ κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά.

Αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικαστηρίου Νάιτζελ Σουίνι ο οποίος μίλησε για διπλή προσωπικότητα του Χάρις, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη διασημότητα του για να επιτίθεται σε μικρά κορίτσια: «Για περισσότερα από 50 χρόνια ήσασταν ένας δημοφιλής παρουσιαστής και μια προσωπικότητα της τηλεόρασης η οποία ήταν γνωστή διεθνώς, ειδικευόσασταν στις παιδικές εκπομπές. Ήσασταν επίσης γνωστός καλλιτέχνης [.] συνεισφέρατε σε καλούς σκοπούς και φιλανθρωπικά έργα» είπε ο Σουίνι συμπληρώνοντας: «Όμως η ομόφωνη απόφαση των ενόρκων πιστοποιεί ότι από το 1969 ως το 1986 διαπράξατε επίσης σεξουαλικά εγκλήματα [.] με θύματα με τα οποία είχατε σημαντική ηλικιακή διαφορά σε όλες τις περιπτώσεις».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι θα την επανεξετάσει μετά από παράπονα που δέχθηκε ότι ήταν πολύ επιεικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα