4ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας με ελεύθερη είσοδο

21:27 9/6/2014 - Πηγή: Aixmi

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων, πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, το καλοκαίρι του 2014, και αποκαλύπτει μέσω της κινηματογραφικής ματιάς κρυμμένες οάσεις της Αθήνας.

Έτσι, από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, οι πιο όμορφοι χώροι της Αθήνας,

αλλά και των ευρύτερων περιοχών μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο, συνδυάζοντας την ομορφιά του αστικού τοπίου με πάνω από 20 αριστουργήματα της 7ης τέχνης.

Ο πεζόδρομος της Δ. Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος , η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό καθώς και το Βυζαντινό Μουσείο αλλά και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ – ετήσιο θεσμό!

Ταινίες του βωβού κινηματογράφου «ντύνονται» με ζωντανή μουσική , δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό θέαμα , ειδικά σχεδιασμένο μόνο για το φεστιβάλ. Την αρχή κάνει ο Felizol με δύο ταινίες του μετρ του πειραματικού σινεμά, Κένεθ Άνγκερ, τα Scorpio Rising & Lucifer Rising, δίνοντας τη δική του μουσική οπτική. Και – όπως κάθε χρόνο – έπεται συνέχεια τον Σεπτέμβριο με μία ακόμα εκδήλωση έκπληξη, με ταινίες του βωβού κινηματογράφου υπό τους ήχους πρωτότυπης μουσικής!

Keywords
Τυχαία Θέματα