408 κάμερες θα αποκτήσουν τα βαγόνια του μετρό

16:52 20/10/2015 - Πηγή: Aixmi

408 κάμερες αναμένεται να προστεθούν στο εσωτερικό των συρμών του μετρό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινής.

Τελικά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μετά από τρία χρόνια ενέκρινε σχετικό αίτημα της ΣΤΑΣΥ καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κάμερες δεν παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών αλλά αντίθετα βοηθούν στην ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, η καταγραφή των δεδομένων εντός των συρμών θα προλαμβάνει κάθε είδους πρόβλημα των επιβατών. Μάλιστα, ο οδηγός

θα είναι σε θέση να παρεμβαίνει και να αντιμετωπίζει άμεσα το εκάστοτε πρόβλημα αν μπορεί.

Οι κάμερες είχαν τοποθετηθεί το 2012 αλλά με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων η ΣΤΑΣΥ αναγκάστηκε να κατεβάσει τις κάμερες. Στην παρούσα φάση έχει ζητηθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία να προχωρήσει στην επανατοποθέτηση των καμερών.

Κάθε τρένο που αποτελείται από 6 βαγόνια διαθέτει μία εξωτερική κάμερα στην κάθε πλευρά του βαγονιού. Συνολικά κάθε συρμός έχει 12 εξωτερικές κάμερες, άρα οι 17 συρμοί έχουν 204 κάμερες στο εξωτερικό. Οι εσωτερικές κάμερες θα είναι 4 σε κάθε βαγόνι, άρα κάθε συρμός θα έχει 24 εσωτερικές κάμερες, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 408.

Keywords
Τυχαία Θέματα