Δινουν δωρεαν 900 ευρω το μηνα στον καθενα για πειραμα - τι εγινε με την πολη που δεν ειχε φτωχους...

09:00 4/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Κάποιοι άνθρωποι στην ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης, θα δουν στους λογαριασμούς τους ένα έξτρα ποσό σε μετρητά, ...
κατά την διάρκεια κοινωνικού πειράματος σχετικά με το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα.
Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου του 2016, η 4η σε μέγεθος ολλανδική πόλη, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, θα πληρώνει κάθε μήνα 900 ευρώ το άτομο ή 1.300 στο ζευγάρι, σε 50 πολίτες οι οποίοι θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πείραμα. Συνολικά στο πείραμα θα λάβουν μέρος 300
πολίτες, ενώ οι παροχές δεν θα κόβονται, ακόμα και αν βρίσκουν δουλειά ή άλλη πηγή εισοδήματος.
Θα υπάρξουν και άλλα γκρουπ, στα οποία θα ισχύουν οι τρέχοντες κανόνες όπου οι συμμετέχοντες θα καλούνται να βρουν δουλειά και να σταματήσουν να παίρνουν το επίδομά τους.
Το πείραμα προσπαθεί να διαψεύσει την θεωρεία που θέλει τους πολίτες που λαμβάνουν επίδομα, να μην ψάχνουν για δουλειά, βλάπτοντας έτσι την οικονομία.
Το πιο διάσημο πείραμα για το βασικό εισόδημα, έγινε στην καναδική πόλη του Ντόφιν στα έτη 1974-79, όπου η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, προσέφερε βασικό μισθό σε όλους τους κατοίκους της πόλης, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός.
Αν και στην καναδική πόλη έπεσε ο αριθμός των ωρών που δούλευαν οι κάτοικοι, οι νέοι είχαν χρόνο να σπουδάσουν και οι μητέρες να αναθρέψουν τα παιδιά τους, ενώ οι ρυθμοί νοσηλείας στα νοσοκομεία της πόλης έπεσαν δραστικά.
Τα επίσημα αποτελέσματα του πειράματος δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, μετά το τέλος του, από την κυβέρνηση το 1979, πράγμα που αναμένεται να γίνει με το πείραμα της Ουτρέχτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα