Υπό μερικό έλεγχο, η πυρκαγιά στην Κερατέα - Νέα πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Ρέθυμνο

19:25 19/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 19.17

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στον Διόνυσο Κερατέας και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποχώρησαν ήδη τα εναέρια μέσα Πυρόσβεσης και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση των μικροεστιών, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές, σύμφωνα με την Πυροσβεστικη, έως στιγμής υπέστησαν φθορές από τις φλόγες πέντε κατοικίες.
Νέα πυρκαγιά,
εξάλλου, έχει εκδηλωθεί στον Πλακιά Ρεθύμνου και καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές. Επί τόπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της πυροσβέστες με έξι οχήματα.
Σε ύφεση, τέλος, είναι οι πυρκαγιές στην Αχαΐα, τα Χανιά και το Ζευγολατιό Κορινθίας.

Eνημέρωση 16.11

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14.15 μετά το μεσημέρι στον οικισμό Διόνυσο της Κερατέας κοντά στο Δασκαλιό και την Κακιά Θάλασσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει πευκοδάσος, ενώ όντας δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, έχουν ήδη καεί δ΄πυο σπίτια, και πέντε ακόμη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη φωτιά που πέρασε από πάνω του. Στην περιοχή, πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 μποφόρ, που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Αυτή την ώρα, για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαυρεωτικής, Νίκος Στάμου, εκκενώθηκαν το γηροκομείο της περιοχής, το μοναστήρι της Παναγίας και παιδική κατασκήνωση, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ΚΑΠΗ της Κερατέας, όπου παραμένουν ασφαλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα