Συρία: Οι πρώτες εικόνες από τον πρόεδρο Άσαντ μετά την επίθεση χθες

19:01 19/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Οι αντάρτες επιτέθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στη Δαμασκό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, μία ημέρα μετά το θάνατο τριών υψηλόβαθμων Σύρων αξιωματούχων από βομβιστική επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα.
"Την τελευταία ώρα ακούγονταν σφοδροί πυροβολισμοί. Τώρα έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά οι δρόμοι γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας παραμένουν άδειοι", δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο κάτοικος της περιοχής Καναουάτ, στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται τα Κεντρικά Γραφεία της Επαρχίας της Δαμασκού.
Την ίδια ώρα η συριακή κρατική
τηλεόραση μετέδωσε σήμερα τις πρώτες εικόνες που βιντεοσκοπήθηκαν από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση, οι οποίες ελήφθησαν κατά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Άμυνας Φάχαντ Γιάσιμ αλ Φράιτζ.
Η κρατική τηλεόραση δεν διευκρίνισε το χρόνο ή τον τόπο στον οποίο βιντεοσκοπήθηκαν οι εικόνες αυτές, αλλά κατευνάζει τις υποψίες ότι ο Άσαντ σκοτώθηκε στην επίθεση αυτή.

Δυσαρέσκεια Βρετανίας και Γαλλίας για το βέτο Ρωσίας-Κίνας

Αντιδράσεις προκάλεσε στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το βέτο που άσκησαν η Ρωσία και η Κίνα σε ένα δυτικό σχέδιο απόφασης που θα άνοιγε τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων στο συριακό καθεστώς.

Το σινορωσικό βέτο στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας
Keywords
Τυχαία Θέματα