Βρετανία: Αποσύρεται ο Άλεξ Φέργκιουσον

12:28 8/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Τέλος εποχής για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από τα γήπεδα! Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα από τους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου, ο διάσημος Σκωτσέζος τεχνικός θα αναλάβει νέα καθήκοντα στη διοίκηση. Ο «Φέργκι» θ' αποχωρήσει, λοιπόν, στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», στον οποίο κάθεται από το 1986 και τους οδήγησε στην κατάκτηση 13 τίτλων στην πρέμιερ λιγκ και δύο πρωταθλημάτων
Ευρώπης (τσάμπιονς λιγκ). Με τον Φέργκιουσον στον πάγκο της η Μάντσεστερ κατέκτησε επίσης πέντε κύπελλα Αγγλίας, τέσσερα λιγκ καπ και δύο παγκόσμια κύπελλα συλλόγων (FIFA's Club World Cup).

Ο σερ Αλεξ θα είναι πλέον μέλος της διοίκησης της Γιουνάιτεντ και πρεσβευτής της ομάδας στο εξωτερικό. Ο ίδιος στα 71 του χρόνια τόνισε πως αυτή η απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά θεωρεί πως ήταν η καλύτερη στιγμή να το πράξει: «Η απόφαση να αποσυρθώ ήταν κάτι που σκέφτηκα πολύ και σοβαρά. Είναι η σωστή στιγμή. Ήταν σημαντικό για εμένα να αφήσω την ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πιστεύω ότι το έκανα», τόνισε σχετικά στη δήλωση του ο Φέργκιουσον και συμπλήρωσε:

«Η ποιότητα αυτής της πρωταθλήτριας ομάδας και η ηλικιακή ισορροπία που υπάρχει, θα εγγυηθούν για τη συνέχεια των επιτυχιών, ενώ η δομή των ακαδημιών δείχνει ότι το μέλλον του συλλόγου θα είναι λαμπρό. Οι προπονητικές εγκαταστάσεις μας είναι ανάμεσα στις καλύτερες στον κόσμο, το ίδιο και το γήπεδο μας, το Ολντ Τράφορντ. Προχωρώντας, είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω διοικητικό ρόλο στην ομάδα. Με αυτές τις δραστηριότητες αλλά και με τα άλλα μου ενδιαφέροντα αναμένω με ενδιαφέρον το μέλλον.»

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του Σερ Αλεξ από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα γραφεία στοιχημάτων στη Μεγάλη Βρετανία έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες αποδόσεις για τον επόμενο προπονητή των «μπέμπηδων», ανοίγοντας έτσι την αυλαία της... διαδοχολογίας. Πρώτο φαβορί για την αντικατάσταση του Σκοτσέζου δίνεται από όλα τα πρακτορεία ο συμπατριώτης του Ντέβιντ Μόγιες, ο οποίος βρίσκεται εδώ και έντεκα χρόνια στην τεχνική ηγεσία της Εβερτον και στο διάστημα αυτό έχει αναδειχθεί τρεις φορές προπονητής της χρονιάς στην Πρέμιερ λιγκ.

Σε σχετική απόσταση ακολουθεί στα προγνωστικά ο Ζοσέ Μουρίνιο, του οποίου η αποχώρηση από τη Ρεάλ θεωρείται δεδομένη, όμως όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος θα επιλέξει να επιστρέψει στην Τσέλσι. Με αποδόσεις που κυμαίνονται από 7 έως 10:1 προβάλλεται ως αουτσάιντερ ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ.
Οπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, προσφέρονται στοιχήματα και για κάποιες μακρινές έως... εξωφρενικές πιθανότητες. Μεταξύ αυτών ο νυν αρχηγός της Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, ο Ρόι Κιν, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο Γκάρι Νέβιλ, ο Ερίκ Καντονά (!), ο Κάρλο Αντσελότι, ο Γιοακίμ Λεβ, ο Αντόνιο Κόντε, ακόμη και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που έχει από καιρό ανακοινωθεί ως ο επόμενος τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου...
Keywords
Τυχαία Θέματα