Βουλή: Ο Φ. Κουβέλης κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τακτικισμούς

Παρών δήλωσε στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση τόσο σε ΝΔ όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουβέλης, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει
πολιτική σταθερότητα στη χώρα, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι «δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα».

«Δεν επιθυμούμε την όξυνση, την επιβολή νέων μέτρων, δεν επενδύουμε στην καταστροφή είμαστε μέρος της αποτροπής επιβολής νέων μέτρων. Πολιτική σταθερότητα σημαίνει να διεκδικείς αλλαγές στο πρόγραμμα που όπως και οι ίδιοι εμπνευστές του ομολογούν ότι έχει αποτύχει. Πολιτική σταθερότητα σημαίνει να υποστηρίζεις τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδος και να μην λειτουργείς για εκλογική πελατεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης, έκανε λόγο για «δεξιά και αριστερή ανωριμότητα» για σουρεαλισμό και αποκοπή από τις αγωνίες του Έλληνα ενώ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα δώσει τη μάχη για να μην επιβληθούν νέα μέτρα.

Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο κ. Κουβέλης, η πρόταση βοηθά τη ΝΔ καθώς η συγκρότηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει μεν ρήγματα αλλά δεν διαρρηγνύει τη συνοχή της ενώ είναι έξω από την πορεία των συζητήσεων με την πιθανότητα επιβολής νέων δυσβάσταχτων μέτρων.

Ακόμα, υποστήριξε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση «έχασε ένα κοινοβουλευτικό όπλο μπροστά στην πιθανότητα να έρθουν νέα μέτρα, για επικοινωνιακούς λόγους χαρακτηρίζοντας την πρόταση κίνηση τακτικισμού.

«Πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες και ψευτοδιλήμματα θα μας αναγκάσουν να συστοιχηθούμε πίσω τους» ανέφερε ο κ. Κουβέλης ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό σημείωσε:

«Είναι αυτονόητο ότι ίδια πολιτική χωρίς αλλαγές δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε αδιέξοδο μονόδρομο».

Ο κ. Κουβέλης, μίλησε ακόμα για «πλάνη όσων πιστεύουν ότι μπορούν με τακτικισμούς να εξαπατήσουν την ελληνική κοινωνία», τονίζοντας ότι οι Έλληνες έχουν απορρίψει τέτοιες λογικές και απευθυνόμενος τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στη πόλωση.

«Το πολιτικό αδιέξοδο που οδηγείτε τη χώρα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μονόδρομος. Ψηφίζουμε παρών αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση και δεν συνιστά υπεκφυγή γιατί δεν το χρειάζονται οι πολίτες. Δηλώνουμε παρών και στον αγώνα για να αλλάξει η πολιτική και για να μην ληφθούν άλλα μέτρα.

Ευρισκόμενοι σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση δεν παραγνωρίζουμε όμως ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Καλούμε όλους όσους θέλουν να αλλάξουμε την χώρα πραγματικά σε συμπαράταξη», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα