Βόλεϊ-ΕΣΑΠ: Οδυνηρή η απόφαση για αποχώρηση της ΑΕΚ

14:46 4/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Για οδυνηρή, πλην απαραίτητη απόφαση, προκειμένου να συνεχιστεί η εξυγίανση του επαγγελματικού βόλεϊ, έκανε λόγο ο Παντελής Ταρνατώρος, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ περί μη συμμετοχής της ΑΕΚ στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του συνδέσμου, τόνισε: «Έγινε ένα από τα πιο κρίσιμα και ουσιαστικά διοικητικά συμβούλια από καταβολής της ΕΣΑΠ.
Όπως αποδείχθηκε, η προ-αδειοδότηση ήταν ένα καθοριστικό κριτήριο για όλα τα ΤΑΑ προκειμένου να διαπιστωθούν οι αδυναμίες. Και οι 12 εκπρόσωποι των ΤΑΑ έδειξαν αποφασιστικότητα και θέληση για να συνεχίσει η εξυγίανση του επαγγελματικού βόλεϊ. Πάρθηκε μία οδυνηρή απόφαση για αποχώρηση της ΑΕΚ. Η ΕΣΑΠ έδειξε αποφασιστικότητα. Παρά το μεγάλο κόστος της αποχώρησης ενός μεγάλου συλλόγου με πολύ μεγάλη δημοφιλία, η ΕΣΑΠ έμεινε πιστή στις αρχές της και αυτό ενισχύει το κύρος και την αξιοπιστία της».

Ο Ταρνατώρος εξήγησε στη συνέχεια ότι «σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, η αδιάλλακτη στάση των πιστωτών την έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ορισμένοι δικηγόροι ξένων αθλητών, που μάλιστα έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από την Ελλάδα, πιέζουν την ΑΕΚ και δεν την αφήνουν να βρει εναλλακτική λύση. Μπροστά στο αδιέξοδο, ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Με θάρρος και εντιμότητα η διοίκηση της ΑΕΚ ξεκαθάρισε τη θέση της έναντι των υπολοίπων ΤΑΑ, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Οι εξελίξεις μας λυπούν ιδιαίτερα, όχι μόνο διότι χάνουμε ένα πολύ μεγάλο μέγεθος από το πρωτάθλημά μας, αλλά επειδή χάνουμε καλούς, σοβαρούς και ορεξάτους συνεργάτες, όπως είναι οι παράγοντες της νέας διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ελπίζουμε και είμαστε βέβαιοι πως η ΑΕΚ σύντομα θα βρει το δρόμο της και θα επιστρέψει στην ΕΣΑΠ. Η δε ΕΣΑΠ απέδειξε πως είναι πλέον αποφασισμένη και διατεθειμένη να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και να πορευτεί στο δρόμο της εξυγίανσης και της ανάπτυξης, με σκοπό ένα πιο αξιόπιστο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ο πρόεδρος της Λίγκας κατέληξε κάνοντας έκκληση στον σύνδεσμο των παικτών (ΠΑΣΑΠ) να αποδεχθεί τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής και να υπάρξει συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό βόλεϊ.
Keywords
Τυχαία Θέματα