Β. Σπανούλης: Έχουμε αποδείξει πως έχουμε μεγάλη καρδιά

19:26 1/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Με στόχο να προσθέσει στο παλμαρέ του, το τρίτο τρόπαιο Ευρωλίγκας, θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει δύο στα δύο σε τελικούς Ευρωλίγκας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού το 2009 κατέκτησε το τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο απέναντι στους Ρώσους, ενώ πέρυσι με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη.
Και τις δύο φορές αναδείχτηκε MVP του τελικού! Γι' αυτό και την περασμένη Δευτέρα, ο νέος Ομοσπονδιακός της εθνικής ανδρών, Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε πως είναι μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Ναβάρο μέσα στις τρεις εμβληματικές φιγούρες της Ευρώπης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν ο Σπανούλης είναι στο φάιναλ φορ, τότε το τρόπαιο είναι δικό του!»

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ο "Kill-Bill" αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας, δηλαδή τη σημασία του να είναι αποφορτισμένοι από άγχος οι παίκτες. Όσο για το γεγονός πως η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο O2 του Λονδίνου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπερέχει σε μεγάλα κορμιά, ο Σπανούλης απάντησε: «Εμείς έχουμε αποδείξει πως έχουμε μεγάλη καρδιά, αλλά... στο μπάσκετ πρέπει να το αποδεικνύεις αυτό κάθε φορά!»

Για τα θετικά σχόλια του Αντρέα Τρινκιέρι, υπό τις οδηγίες του οποίου θα τεθεί ο Σπανούλης το καλοκαίρι ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δήλωσε: «Καταρχήν τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα καλά του λόγια. Είναι κάτι που με τιμά ιδιαίτερα και σίγουρα όπως κάθε καλή δήλωση με γεμίζει με ευθύνες. Από εκεί και πέρα δεν είναι η δική μου ώρα. Είναι η ώρα της ομάδας και η ώρα του Ολυμπιακού. Εμείς θα πάμε στο Λονδίνο να παίξουμε δύο παιχνίδια και να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Τύχη ή ατυχία που ο Ολυμπιακός θα βρει στο δρόμο του την ομάδα που νίκησε στον τελικό πέρυσι, μετά από επική ανατροπή και το -19; «Τίποτα από τα δύο. Είναι ένας ημιτελικός Ευρώπης και για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να νικήσεις και να περάσεις μεγάλες ομάδες. Δε γίνεται να φτάσεις στο στόχο σου χωρίς να νικήσεις μεγάλες ομάδες και από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για να καταφέρουμε να πάρουμε το παιχνίδι».

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας -όπως και πέρυσι βέβαια- υπερέχει σε μεγάλα κορμιά. Ο Ολυμπιακός υπερέχει σε... μεγάλη καρδιά; «Αυτό θα το δείξουμε μέσα στο παιχνίδι. Βέβαια, ήδη το έχουμε αποδείξει στον περυσινό τελικό απέναντί τους. Και όλη τη χρονιά φέτος το αποδεικνύαμε και γι' αυτό φυσικά φτάσαμε μέχρι εδώ. Έχουμε δείξει δηλαδή ότι έχουμε μεγάλη καρδιά, ότι είμαστε μαχητικοί και ότι παλεύουμε όλα τα ματς. Καλώς ή κακώς, όμως δεν σημαίνει τίποτα τι πέτυχες πριν. Στο μπάσκετ πρέπει να το αποδεικνύεις αυτό κάθε φορά από την αρχή. Πρέπει να το πετυχαίνουμε συνέχεια!»

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν πηγαίνει ποτέ σε ένα φάιναλ φορ... για να ηττηθεί. Τι λέει η διαίσθησή του για φέτος; «Πάω στο Λονδίνο να παίξω ένα παιχνίδι χωρίς άγχος, φέτος πετύχαμε μία τεράστια επιτυχία, δηλαδή να προκριθούμε σε ένα φάιναλ φορ, την αμέσως επόμενη χρονιά μετά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης, κάτι που έχουν πετύχει ελάχιστες ομάδες στην ιστορία. Έχει μεγάλη σημασία να είσαι απελευθερωμένος από το άγχος. Από εκεί και πέρα να πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, να το απολαύσουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε!»

Στο τέλος, ζητήσαμε από τον Σπανούλη να ξεχωρίσει από βαθμό δυσκολίας και συναισθημάτων που του γέννησαν μία από τις δύο προκρίσεις σε φάιναλ φορ που έχει ζήσει με τον Ολυμπιακό. Αυτή με προπονητή τον έμπειρο Ιβκοβιτς και τους άπειρους νέους παίκτες ή τη φετινή με τον Γιώργο Μπαρτζώκαι και τους εμπειρότερους πρωταθλητές Ευρωλίγκας συμπαίκτες: «Και οι δύο είναι εξίσου σημαντικές. Και οι δύο μας γέμισαν χαρά και οι δύο είχαν τις δικές τους δυσκολίες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Ίδιες προκρίσεις σε ένα φάιναλ φορ, αλλά με διαφορετικές συνθήκες όπως είπατε κι εσείς,» κατέληξε ο Βασίλης Σπανούλης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα