Β. Παπαγεωργόπουλος: Τα 13 αναπάντητα ερωτήματα

16:59 1/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Μακροσκελή δήλωση μέσα από τις φυλακές Διαβατών απέστειλε σήμερα ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δύο 24άωρα μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος
απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση 13 ερωτήματα και ζητά απαντήσεις. Μεταξύ αυτών, αναφέρει: "'Οποιος έχει το παραμικρό συγκεκριμένο στοιχείο ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης να το δηλώσει στην τηλεόραση και εγώ δεν θα καταθέσω έφεση στην τελείως αστήριχτη απόφαση του δικαστηρίου εναντίον μου".

Επίσης, ο τέως δήμαρχος υποστηρίζει πως "επί 10 χρόνια και μέχρι την αποκάλυψη από εμένα σε συνέντευξη Τύπου της υπεξαίρεσης όλα τα θεσμικά όργανα (Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπ.Οικονομικών, Π.Κ.Μ, οργωτοί ελεγκτές) αλλά και η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία βεβαίωναν εγγράφως ότι λειτουργεί άψογα η Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου".

Αφού καταγράφει αναλυτικά και τα 13 ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση της υπεξαίρεσης, την αποκάλυψη της, αλλά και το ρόλο του ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, στο τέλος της δήλωσης του ο κ.Παπαγεωργόπουλος αναρωτιέται "μέσα από τα 2,4 τ.μ. της φυλακής" που όπως υποστηρίζει του αναλογούν:

"Μήπως κάποιοι πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους; Μήπως πρέπει το Εφετείο να συγκληθεί άμεσα; Μήπως πρέπει να μελετήσουν τη δικογραφία, τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα ντοκουμέντα κάποιοι ανώτεροι για να βγουν εγκαίρως τα κατάλληλα συμπεράσματα;".

Επιπλέον, προσθέτει: "Μήπως η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος να προβληματισθούν από τη συγκεκριμένη απόφαση; Μήπως η Ν.Δ. αντί της αμήχανης στάσης πρέπει να αναθέσει σε διακεκριμένη ομάδα νομομαθών τη συγκεκριμένη υπόθεση για να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για την περαιτέρω πορεία της;".

Η δήλωση του κ.Παπαγεωργόπουλου καταλήγει με τα ίδια λόγια που είπε και στη δικαστική αίθουσα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης: "Κάποιοι θα έχουν τύψεις μέχρι να πεθάνουν".
Keywords
Τυχαία Θέματα