Β. Κουμίκοφ (Σαχτιόρ Καραγκάντι): Φαβορί του ομίλου ο ΠΑΟΚ

14:19 18/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Ως φαβορί του ομίλου χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο τεχνικός της Σαχτιόρ Καραγκάντι, Βίκτορ Κουμίκοφ, που αύριο τίθεται αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στον εναρκτήριο αγώνα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ρώσος προπονητής που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τον τραυματισμό και την απουσία του Βόσνιου Ιγκόρ Βασίλιεβιτς, αισιοδοξεί παρ' όλα αυτά για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα είναι για την ομάδα του η αποφυγή της ήττας.

Ο κ. Κουμίκοφ ξεκίινησε τις τοποθετήσεις του λέγοντας:"Σεβόμαστε παρα πολύ
τον ΠΑΟΚ, ξέρουμε ότι έχει καλούς παίκτες, γνωρίζουμε για τον ιδιοκτήτη του συλλογου, τον συμπατριώτη μου Ιβάν Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ είναι τεχνικά καλύτερος αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το πάθος και τη θέληση μας στο γήπεδο".

Σε ερώτηση για το μακρυνό ταξίδι από την Αστάνα του Καζακστάν στη Θεσσαλονίκη και αν αυτό κούρασε τους παίκτες του και αν θα αλλάξει την τακτική της ομάδας του, είπε: "Ποια τακτική; Δεν θα αλλάξει κάτι, προετοιμαστήκαμε καλά όπως και ο αντίπαλος. Έχουμε τρία σχήματα τακτικής και αναλόγως που οδηγείται το παιχνίδι θα επιλέξουμε. Πρώτα απ΄όλα έχουμε λίγη εμπειρία σε μεγάλα παιχνίδια και δεύτερον είναι πολύ δυσκολο να παίζεις εκτός έδρας, καθώς ο αντίπαλος έχει τον κόσμο και αυτό επηρεάζει. Αν θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη, είναι στο πρόγραμμα μας τα μακρινά ταξίδια, καθώς ζούμε πιο μακριά από τους υπόλοιπους σε σχέση με την Ευρώπη. Βέβαια μετά από τέτοια ταξίδια ακολουθεί πάντα αποκατάσταση και οι παίκτες μας σιγά- σιγά συνηθίζουν".

Σχετικά με τον ΠΑΟΚ συμπλήρωσε: "Εχουμε μελετήσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ, ξέρουμε ποιος μπορεί να μας απειλήσει και δεν είναι ένας. Που ακριβώς θα μας απειλήσουν δεν ξέρω αλλά μακριά από εμάς. Δεν είναι τυχαίο που ανέφερα τον Σαλπιγγίδη και τον Στοχ, όλοι οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ είναι επικίνδυνοι. Όσο για την άδεια έδρα λυπούμαστε που δεν θα έχει κόσμο ο ΠΑΟΚ γιατί το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο κι ας φαίνεται η άδεια έδρα πιο εύκολη για τον αντίπαλο".

Σε ερώτηση προς τον επιθετικό της ομάδας Σεργκέι Χιζνιτσένκο που παρίστατο στην συνέντευξη, για την άδεια Τούμπα αυτός είπε: "Για μας ίσως είναι πιο εύκολο το άδειο γήπεδο, αλλά είνα και ταυτόχρονα παράξενο γιατί εγώ δεν έχω αγωνιστεί ξανά χωρίς κόσμο".

Στο ίδιο ερώτημα ο κ. Κουμίκοφ είπε: "Συνήθως λένε ότι είναι πλεονέκτημα, δεν έχουμε παίξει σε αυτές τις συνθήκες, θα φανεί αύριο. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και αυτό βασίζεται στη μελέτη των αντιπάλων, των παικτών και των προπονητών. Από όλες τις ομάδες έχει το καλύτερο ρόστερ και έναν ποιοτικό προπονητή"

Όσο για τις απώλειες στο πρωτάθλημα του Καζακστάν, είπε: "Η ομάδα έχει μείνει πίσω γιατι σε αρκετά παιχνίδια δεν αγωνίστηκαν βασικοί καθώς η ομάδα δεν έχει την εμπειρία να αγωνίζεται δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός ήττας αύριο θα με ικανοποιούσε"

Για την απώλεια του Βασιλίεβιτς σημείωσε: "Είναι μεγάλη γιατί είναι σημείο αναφοράς της ομάδας. Φταίει και αυτός αλλά και οι γιατροί μας". Ο ποδοσφαιροστής Χιζνιτσένκο τόνισε: "είναι ιστορικό το γεγονός πως θα παίξουμε σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο. Στενοχωρεθήκαμε που δεν θα παίξουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά μας μένει η γεύση της νίκης επί της Σέλτικ με 2-0"

Τέλος για το έθιμο της σφαγής του τράγου ο προπονητής της ομάδας διευκρίνισε: "Κουράστηκα να σχολιάζω αυτό το γεγονός, είναι μια παλιά παράδοση, ίσως μας βοηθά και ψυχολογικά".
Keywords
Τυχαία Θέματα