Στις 25/9 η δίκη του Μ. Ψωμιάδη για υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΑΕΚ

13:59 18/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση υπεξαίρεσης 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, δίκη που σήμερα διεκόπη λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ο προσωρινά κρατούμενος Μάκης Ψωμιάδης
θα βρεθεί, ωστόσο, και πάλι στο εδώλιο στις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά σκέλος της μεγάλης δικογραφίας των λεγόμενων «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων» που αφορούν την περίοδο 2008- 2011.

Στην υπόθεση, πλην του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου είναι υπόλογοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άλλοι δέκα κατηγορούμενοι. Το σκέλος αυτό της δικογραφίας διαχωρίστηκε πρόσφατα, καθώς στις 14 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 18 μήνες προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, οι κατηγορούμενοι είναι συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα