ΤΣΣΚΑ: H ρατσιστική επίθεση στον Τουρέ, της κόστισε... μια θύρα

Με κλειστή μία(!) θύρα του γηπέδου της στον επόμενο εντός έδρας αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ θ΄ αγωνιστεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με απόφαση της UEFA, για τη ρατσιστική επίθεση οπαδών της κατά του Γιάγια Τουρέ στην αναμέτρηση της Τετάρτης (23/10) με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο παίκτης που είναι γεννημένος στην Ακτή Ελεφαντοστού κι έχει κάνει καριέρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ πέρασε και από τη χώρα μας όπου φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού,
κατήγγειλε ότι στο συγκεκριμένο αγώνα οι φίλοι της ρωσικής ομάδας του εξαπέλυσαν τη χειρότερη ρατσιστική επίθεση που έχει δεχθεί μέχρι τώρα στα γήπεδα. Μάλιστα έκανε έκκληση στους μαύρους ποδοσφαιριστές να μποϊκοτάρουν το μουντιάλ 2018 στη Ρωσία.

Η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε να μείνει κλειστή η θύρα D του «Αρένα Κίμκι» στο ματς της ΤΣΣΚΑ με την Μπάγερν Μονάχου στη Μόσχα, στις 27 Νοεμβρίου. Ο Πλατινί έχει ζητήσει να διεξαχθεί και «εσωτερική» έρευνα εντός της UEFA, επειδή οι διαιτητές δεν τήρησαν τον κανονισμό που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και φθάνει μέχρι τη διακοπή του αγώνα.

Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της εξέφρασε «έκπληξη και απογοήτευση» σχετικά με τις καταγγελίες του Τουρέ για ρατσιστική επίθεση εναντίον του.
Keywords
Τυχαία Θέματα