Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας

Την προειδοποίηση προς τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών ότι αν δεν ανακαλέσει το μέτρο της επίσχεσης εργασίας και δεν προσέλθει σε διάλογο, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν άλλα μέτρα, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για

ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν τα νοσοκομεία πρωτοβάθμιας υγείας και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν όλοι, πλην της Χρυσής Αυγής που επιφυλάχθηκε, ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων και η ενίσχυση των ιδιωτικών πολυκλινικών. Πάντως, οι επικρίσεις τους εστιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως υποστήριξαν, αφορούν στην πλειονότητα τους άσχετα υπουργεία.

"Θα ψηφίσουμε επί της αρχής, επιφυλασσόμαστε όμως επί ορισμένων διατάξεων για τις οποίες περιμένουμε περαιτέρω εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας" δήλωσε, από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Ο κ. Κουτσούκος ζήτησε, μεταξύ άλλων, διευκρινήσεις για το άρθρο ένα του νομοσχεδίου, που επιτρέπει τη συστέγαση πολυιατρείων, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε, όπως είπε, "να αποτραπούν άνευ όρων αδειοδοτήσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα