Τσάμπιονς Λιγκ (3ος προκριματικός): Μέταλιστ-ΠΑΟΚ 1-1

22:48 7/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Πάλεψε στην Ουκρανία ο ΠΑΟΚ, αλλά το 0-2 του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο... Ο "Δικέφαλος του Βορρά" μένει και φέτος εκτός Τσάμπιονς Λιγκ καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Μέταλιστ στο Χάρκοβο. Ο Μπλάνκο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 72΄, ενώ ένδεκα λεπτά αργότερα (83΄) ο Τόμας Νέτσιντ ισοφάρισε. Ετσι, η ελληνική ομάδα θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα μάθει την αντίπαλό της στην κλήρωση της Παρασκευής, στη Νιόν.

Με ενέργεια και αποφασιστικότητα για να σκοράρει από το ξεκίνημα του
αγώνα μπήκε ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα κατάφερε όσο και αν προσπάθησαν οι παίκτες του.
Την πρώτη φάση του ματς την είχαν οι Ουκρανοί στο 4’ , όταν ο Σόσα ξέφυγε από την επιτήρηση του Κίτσιου, σούταρε από πλάγια, η μπάλα έφυγε, όμως, πάνω από την εστία του Χακόμπο. Στο 25’ ο «Δικέφαλος» είχε την πρώτη, ουσιαστικά, καλή ευκαιρία για να πετύχει γκολ, με φάουλ που εκτέλεσε ο Λίνο, ο Ντισλιένκοβιτς με γροθιές (με τη μεσολάβηση και του Βίτορ), έστειλε την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η Μέταλιστ βρέθηκε σε θέση βολής, η κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι του Σόουζα δεν βρήκε στόχο. Στο 45’ οι «ασπρόμαυροι» δικαιούνται να διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε ανατροπή του Λούκας από τον Ντισλιένκοβιτς.

«Φλύαρος» επιθετικά ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες της Μέταλιστ. Την αναποτελεσματικότητα του την «πλήρωσε» στο 72’, στιγμή που οι γηπεδούχοι παραβίασαν την εστία του. Ο Μπλάνκο σούταρε όμορφα έξω από την περιοχή και άνοιξε το σκορ. Το προβάδισμα των Ουκρανών οδήγησε τον Χούουμπ Στέφενς να κάνει επιθετικότερο το σχήμα του «Δικεφάλου» στα τελευταία λεπτά, γεγονός που έδωσε στον ΠΑΟΚ το γκολ στο 83’ με τον νεοεισελθόντα στο ματς, Νέτσιντ. Ο Αθανασιάδης «έστρωσε» στο Τσέχο, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Νέτσιντ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα των «ασπρόμαυρων» στο 88’, η κεφαλιά του, ωστόσο, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Διαιτητής: Φλόριαν Μέιερ (Γερμανία)

Κίτρινες: 24’ Πάπα Γκουέι/ 29’ Βίτορ, 38’ Κατσουράνης, 90’+ Αθανασιάδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Αζεβέδο, Πάπα Γκουέι, Μολέδο, Έντμαρ (90’+ Μπερεζόβτσουκ), Κρασνοπόροφ, Σόουζα (62’ Μάρλος), Σόσα, Μπλάνκο, Ντέβιτς (75’ Κριστάλντο).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Κίτσιου, Τζιόλης (82’ Νέτσιντ), Λάζαρ, Λούκας, Ολίσε, Γεωργιάδης (75’ Λόρενς), Σαλπιγγίδης (66’ Αθανασιάδης).

Χουμπ Στέφενς (προπονητής ΠΑΟΚ): «Η Μέταλιστ είναι πολύ καλή ομάδα, προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, είχαμε τον έλεγχο. Μας έλειψαν δύο γκολ. Οσο σκέφτομαι τι ευκαιρίες χάσαμε στα πρώτα 40’ λεπτά, στον πρώτο αγώνα στην έδρα μας... Αν δεν κάνεις γκολ, δεν κερδίζεις. Το πιο δύσκολο στο ποδόσφαιρο είναι να κάνεις γκολ. Δεν απέχουμε πολύ από το να κάνουμε γκολ, η Μέταλιστ έκανε γκολ ίσως επειδή έχει τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, σε αντίθεση με μας που είχαμε μέχρι τώρα μόνο τα φιλικά. Πιστεύω ότι από το σημερινό παιχνίδι μπορούμε να «χτίσουμε», δείξαμε τι δυνατότητες έχει η ομάδας μας. Μπορούμε να πάμε πολύ μακριά, ξεκινώντας από εδώ. Ο Νέτσιντ δεν μπορεί να παίξει ακόμη πολλά λεπτά σε ματς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προέρχεται από μακρόχρονη απουσία, λόγω τραυματισμού. Προσπαθούμε βήμα-βήμα να τον επαναφέρουμε. Μίλησα με το διαιτητή για το πέναλτι στον Λούκας και μου είπε πως ο Λούκας το έψαχνε πολύ. Για μένα όταν γίνεται φάουλ μέσα στην περιοχή είναι πέναλτι. Σε αυτήν την περίπτωση ήμασταν άτυχοι. Όταν ο διαιτητής δεν το δίνει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πέρα μόνο από το να το συζητάμε. Αφού δεν το έδωσε ο διαιτητής, δεν ήτανε. Ο Ντέβιτς είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, δυστυχώς δεν μπορούμε να τον αγοράσουμε, μου αρέσουν τέτοιου είδους παίκτες». Μίρον Μάρκεβιτς (προπονητής Μέταλιστ): «Πιέσαμε τον ΠΑΟΚ. Είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα, όχι από τις εμφανίσεις μας απέναντι στην ελληνική ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε πάρει την πρόκριση και θα είμαστε στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή. Νομίζω ότι το πρώτο παιχνίδι μας βοήθησε να προκριθούμε και το αποτέλεσμα σε αυτό που μας έκανε να παίξουμε λίγο πιο χαλαρά. Στο ημίχρονο απόψε είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να ηρεμήσουν και να παίξουν πιο ελεύθερα. Στην επανάληψη η κατάσταση θεωρώ ότι βελτιώθηκε».
Keywords
Τυχαία Θέματα