Τουρκία: Αναβλήθηκε επίσκεψη Ισραηλινών για την υπόθεση Μαβί Μαρμαρά

12:44 9/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Αναβλήθηκε η επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα στην Άγκυρα μια ισραηλινή αντιπροσωπεία για διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποζημίωση των οικείων των εννέα τούρκων ακτιβιστών που σκοτώθηκαν το 2010 από τον ισραηλινό στρατό στα ανοικτά της Γάζας, ανακοίνωσε ένας τούρκος αξιωματούχος.
"Θα συνοδεύσω (σήμερα Τρίτη) τον πρωθυπουργό (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) στην επίσκεψή του στο Κιργιστάν, έτσι ήρθαμε σε επαφή μαζί τους (με τους Ισραηλινούς) και αναβάλαμε την επίσκεψή τους", διευκρίνισε χθες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς έπειτα από συνεδρίαση
του υπουργικού συμβουλίου.
Η επίσκεψη, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα λάβει χώρα στις 21 ή τις 22 Απριλίου.
Υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την αναβολή αυτής της επίσκεψης για τις 22 Απριλίου για "λόγους επιμελητείας".
Η ανακοίνωση αυτής της αναβολής γίνεται μερικές ώρες αφού οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που έχουν καταθέσει προσφυγή στην Τουρκία εναντίον του Ισραήλ για τη φονική επίθεση εναντίον της ναυαρχίδας ενός στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα, επιβεβαίωσαν ότι επιμένουν στις προσφυγές τους, παρά την πρόσφατη συγγνώμη και την προσφορά αποζημιώσεων από το εβραϊκό κράτος.
"Δεν θα συζητήσουμε ενδεχόμενες αποζημιώσεις ούτε θα σταματήσουμε την προσφυγή όσο δεν αίρεται ο αποκλεισμός της Γάζας", είχε δηλώσει ο Μουσά Τσογκάς, ένας από τους ακτιβιστές που επέβαιναν στο τουρκικό οχηματαγωγό Μαβί Μαρμαρά.
Ο Αρίντς δήλωσε πάντως πως η εξομάλυνση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων συνεχίζεται στο σωστό δρόμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα