Το ΥΠΕΞ διαψεύδει δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων για τρομοκρατία

14:39 5/3/2013 - Πηγή: E-Typos
O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχολίασε ως εξής σημερινά δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων «Χουριέτ» και «Χαμπέρτουρκ» για την τρομοκρατία, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις:

«Ψευδή και ανυπόστατα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Φαίνεται ότι κάποιους ενόχλησε ότι οι δύο πρωθυπουργοί είχαν μια ξεκάθαρη θέση για την τρομοκρατία».

Σημειώνεται ότι, σε σημερινό δημοσίευμά της, η «Χουριέτ» υποστηρίζει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας
και της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά «τα ονόματα και φωτογραφίες από την εκπαίδευση των τρομοκρατών στο στρατόπεδο του Λαυρίου».

Η εφημερίδα γράφει ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν ζήτησε «να κλείσουν τα στρατόπεδα και να εκδοθούν οι τρομοκράτες στην Τουρκία» και προσθέτει ότι κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί πρόσφατα στο Κατάρ, «ο κ. Ερντογάν είχε ζητήσει την έκδοση των τρομοκρατών και το κλείσιμο των στρατοπέδων, αλλά η Ελλάδα είχε διαψεύσει τα περί στρατοπέδων».
Keywords
Τυχαία Θέματα