Το μυστήριο του εξαφανισμένου Boeing ίσως να μη λυθεί ποτέ εκτιμά ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, ενώ ξεκίνησαν και υποθαλάσσιες έρευνες

17:53 4/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Στο ενδεχόμενο να μη λυθεί ποτέ το μυστήριο με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines αναφέρθηκε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ. Σήμερα πάντως άρχισαν και υποθαλάσσιες έρευνες.

«Πρόκειται για την πιο δύσκολη έρευνα που έγινε ποτέ. Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κάτι που ελπίζουμε πως ίσως λύσει το μυστήριο. Όμως είναι πιθανό το αεροπλάνο
να μη βρεθεί ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα πάντως, άρχισαν υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ανακοίνωσε ο Αυστραλός συντονιστής των επιχειρήσεων, Ανγκους Χιούστον, ενώ εξαντλείται ο χρόνος για να βρεθεί το μαύρο κουτί.

Κοινή υποβρύχια επιχείρηση ξεκίνησαν ένα αυστραλιανό πολεμικό πλοίο και ένα βρετανικό, σύροντας ευαίσθητους ανιχνευτές ηχητικών σημάτων για να εντοπίσουν σήμα από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου. Σύμφωνα με τον Α. Χιούστον, πλοία έχουν αναπτυχτεί χωριστά σε απόσταση 240 χλμ. σε μια πορεία που θα συγκλίνει σταδιακά και ελέγχουν τον πυθμένα του ωκεανού για να εντοπίσουν το σήμα που εκπέμπει το μαύρο κουτί.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή, 1.850 χλμ. δυτικά του Περθ.

Το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield σύρει ανιχνευτή ηχητικών σημάτων --που προμηθεύτηκε από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό-- με ταχύτητα μόλις 5 χλμ. την ώρα, ενώ το βρετανικό υδρογραφικό πλοίο HMS Echo έχει το δικό του υποβρύχιο εξοπλισμό ανίχνευσης σημάτων.

Η μπαταρία στο μαύρο κουτί αναμένεται να λήξει κάποια στιγμή μετά τις 7 Απριλίου, αλλά θα μπορούσε να διαρκέσει έως τα μέσα Απριλίου.

Ο Αυστραλός συντονιστής δήλωσε ότι δύο υποβρύχια μετέχουν στο εξής στην έρευνα όπως και τέσσερα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας που προστίθενται στα 10 στρατιωτικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν σήμερα τις έρευνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα