Το Ισραήλ βομβάρδισε εκτοξευτήρες ρουκετών στην Γάζα

Ισραηλινό αεροσκάφος βομβάρδισε σήμερα δύο εκτοξευτήρες ρουκετών στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον στρατό, μερικές ώρες μετά τη ρίψη βλημάτων όλμων από Παλαιστίνιους μαχητές στο Ισραήλ.
Δεν υπάρχουν απώλειες από τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες συμπίπτουν με την πρώτη επέτειο από την σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή Χαμάς.
Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την ρίψη των βλημάτων όλμου, τα
οποία έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές στο νότιο Ισραήλ και δεν προκάλεσαν απώλειες.
Το μέτωπο μεταξύ Ισραήλ και Γάζας είναι ως επί το πλείστον ήσυχο από τότε που υπό την αιγίδα της Αιγύπτου επετεύχθη εκεχειρία με την οποία τερματίστηκε η οκταήμερη σύγκρουση με 170 Παλαιστίνιους και 6 Ισραηλινούς νεκρούς.
Την ίδια ώρα τα 5 παιδιά μιας οικογένειας Παλαιστινίων υπέφεραν σήμερα από αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού, μετά την φερόμενη πυρπόληση του σπιτιού τους στην Δυτική Όχθη από εξτρεμιστές εβραίους, πιθανόν σε αντίποινα για την χθεσινή δολοφονία ενός νεαρού Ισραηλινού στρατιώτη, ανακοίνωσε η ίδια η οικογένεια.
Οι επιτιθέμενοι πυρπόλησαν την είσοδο του σπιτιού της οικογένειας Νταρ Χαλίλ στο Σίντζιλ, ένα παλαιστινιακό χωριό στο βορειοανατολικό τμήμα της Ραμάλας, και έγραψαν στα εβραϊκά τις λέξεις "Χαιρετίσματα από τον Έντεν, Εκδίκηση!" σε τοίχο μπροστά από το σπίτι.
Το Έντεν αναφέρεται μάλλον στον Έντεν Ατίας, έναν 19χρονο στρατιώτη που γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου χθες από έναν 16χρονο Παλαιστίνιο σε ένα λεωφορείο στην Αφούλα, στο βόρειο Ισραήλ.
Η οικογένεια Νταρ Χαλίλ δεν είχε σχέσεις με τον Παλαιστίνιο που έκανε την επίθεση.
"Ξύπνησα στις 02:00 το πρωί. Τέσσερις ή πέντε άνθρωποι που βγήκαν από ένα άσπρο αυτοκίνητο άρχισαν να σπάνε τα παράθυρα και στην συνέχεια να ρίχνουν βενζίνη και έβαλαν φωτιά στο σπίτι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρουέιντα Χαλίλ, η μητέρα των πέντε παιδιών.
"Τα παιδιά μου κοιμόντουσαν, φοβήθηκα πολύ. Παρά τρίχα δεν πέθαναν, ούτε το πόμολο της πόρτας δεν μπορούσα να πιάσω, τόσο πολύ έκαιγε", πρόσθεσε.
"Χρειάζομαι προστασία", σημείωσε "φοβάμαι να κοιμηθώ στο σπίτι μου".
Μετά την ιατρική φροντίδα που έλαβαν στο νοσοκομείο, τα παιδιά της επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιστατικό αυτό.
Την περασμένη εβδομάδα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες όταν αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε Ισραηλινούς στρατιώτες και αμάχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα