Το γαλλικό κράτος υποχρεώνει τη Μονακό να πληρώνει φόρους από το 2014

18:16 29/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Μονακό κατέθεσε έφεση στη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) κατά της απόφασης της Λίγκας (LFP), η οποία υποχρεώνει το σύλλογο του Πριγκιπάτου να πληρώνει φόρους στη Γαλλία από τον Ιούνιο του 2014.

«Έχουμε στείλει όλα τα αναγκαία έγγραφα (για την έφεση)» τονίζει χαρακτηριστικά, με σημερινές δηλώσεις του στην «Equipe», ο αντιπρόεδρος της Μονακό, Ζαν-Λουί Καμπορά, και συμπληρώνει: «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Είναι σκληρό για τη Λίγκα
να λέει ότι η απόφαση δεν έχει στόχο εμάς. Μέσα σε δύο ώρες, κάποιοι προσπάθησαν να πετάξουν στα σκουπίδια τα 90 χρόνια συμμετοχής της Μονακό στο γαλλικό ποδόσφαιρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 21 Μαρτίου το συμβούλιο της LFP αποφάσισε ότι οι Μονεγάσκοι πρέπει να μετεγκαταστήσουν τα κεντρικά γραφεία τους στη Γαλλία έως την έναρξη του Ιουνίου της επομενης χρονιάς, όπερ σημαίνει ότι οι παίκτες θα πληρώνουν πλέον φόρους στη Γαλλία. Η Μονακό, η οποία βρίσκεται σε... τροχιά επιστροφής στα «μεγάλα σαλόνια», αφού είναι πρώτη στη βαθμολογία της Ligue 2, μπορούσε να προσελκύει σπουδαίους ποδοσφαιριστές στη διάρκεια των χρόνων, λόγω του καθεστώτος φορολογικής εξαίρεσης του συλλόγου. Βάσει της φορολογικής νομοθεσίας του Πριγκιπάτου, οι ξένοι παίκτες δεν πληρώνουν φόρο για τις αποδοχές τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα