Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Συνολικά 78 σοροί στους δρόμους!

17:17 29/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Συνολικά 78 πτώματα έχουν βρεθεί στους δρόμους του Μπαγκουί από τις 24 Μαρτίου που οι αντάρτες του κινήματος Σελέκα κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός και κάλεσε τον πληθυσμό να βοηθήσει στην αναγνώριση των σορών.

"Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές μας έχουν περισυλλέξει 78 πτώματα, τα οποία μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία (...). Ζητούμε από τον πληθυσμό να πάει στα νεκροτομεία για την αναγνώριση των σορών ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για την ταφή τους", δήλωσε ο Άλμπερτ Γιόμπα Εγιάμο, ένας από τους αξιωματούχους
του Ερυθρού Σταυρού στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

"Στις σορούς δεν βρέθηκαν ταυτότητες και θέλουμε ο πληθυσμός να κάνει αυτήν την προσπάθεια αναγνώρισης επειδή οι εθελοντές μας θα προχωρήσουν πολύ σύντομα στον ενταφιασμό τους σε έναν μαζικό τάφο", πρόσθεσε ο Εγιάμο.

Ο Ερυθρός Σταυρός χαρακτήρισε εξάλλου χθες "καταστροφική" την κατάσταση στα νοσοκομεία του Μπαγκουί, όπου "έχουν εισαχθεί σχεδόν 200 τραυματίες (...) μετά τις συγκρούσεις" και όπου περίπου 40 άνθρωποι "εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή για να υποβληθούν σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση. Όπως και το σύνολο της πόλης, τα νοσοκομεία δεν έχουν σήμερα πόσιμο νερό, συνεχή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και σύντομα δεν θα έχουν και καύσιμα".

Οι αντάρτες του κινήματος Σελέκα κατέλαβαν την εξουσία έπειτα από τη σύγκρουσή τους στο Μπανγκουί με Νοτιοαφρικανούς στρατιώτες, από τους οποίους σκοτώθηκαν 13, και περιορισμένες μάχες με στρατιώτες πιστούς στον ανατραπέντα πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Μποζιζέ.

Οι λεηλασίες συνεχίζονταν σήμερα σε ορισμένες συνοικίες στην Μπαγκουί, μολονότι στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει αποκατασταθεί η ασφάλεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα