Θα αγωνιζόταν με τη Ferrari ο Σένα αν δεν συνέβαινε το δυστύχημα το 1994;

17:33 30/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αϊρτον Σένα θα τελείωνε στη Φεράρι την καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα, εάν δεν είχε αφήσει την τελευταία πνοή του στην πίστα της Ίμολα, πριν από 20 χρόνια.

«Ήθελε να έρθει στη Φεράρι κι εγώ τον ήθελα στην ομάδα» τόνισε ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της «σκουντερία» για τον αείμνηστο Βραζιλιάνο, ο οποίος πανηγύρισε τρεις τίτλους οδηγών με τη ΜακΛάρεν (1988, 1990, 1991). Το 1994 ο Σένα είχε μόλις «μετακομίσει» στη Γουίλιαμς και στον τρίτο αγώνα του με την
ομάδα είχε το δυστύχημα, το οποίο του κόστισε τη ζωή στο γκραν πρι του Σαν Μαρίνο, την Πρωτομαγιά του 1994.

Ο Μοντετζέμολο είπε ότι αυτός και ο Σένα είχαν συναντηθεί στο σπίτι του στην Μπολόνια, την Τετάρτη πριν από εκείνον τον αγώνα, και ο Βραζιλιάνος οδηγός του είχε εκφράσει την εκτίμησή του στη θέση της Φεράρι κατά της χρήσης ηλεκτρονικών βοηθημάτων, τα οποία αισθανόταν ότι δεν επέτρεπαν στις ικανότητές του να "λάμψουν". «Μιλήσαμε για πολλή ώρα και μου ξεκαθάρισε ότι ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στη Φεράρι, έχοντας φτάσει κοντά στο να ενταχθεί σε μας λίγα χρόνια νωρίτερα» συνέχισε ο Ιταλός και συμπλήρωσε:

«Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε ξανά σύντομα, προκειμένου να δούμε το πώς θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τις τότε συμβολαιακές υποχρεώσεις του. Είχαμε συμφωνήσει και οι δύο ότι η Φεράρι θα ήταν το ιδανικό μέρος για να προωθήσει την καριέρα του».
Keywords
Τυχαία Θέματα