ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

21:00 26/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο πρωθυπουργός πανικόβλητος από τις συνεχείς αποτυχίες της πολιτικής του success story ψάχνει εναγωνίως ευκαιρίες για να προβάλει μία πλαστή εικόνα αισιοδοξίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι κ. Σαμαράς με την παρουσία του στο χώρο της COSCO προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας, ευνοώντας
ταυτόχρονα, όπως σημειώνει, τις αξιώσεις της κινεζικής εταιρείας για μείωση του συμβατικού τιμήματος που καταβάλλει ετησίως στον ΟΛΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, επίσης, ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους, δεν αφορούν μόνο τους ίδιους αλλά το σύνολο της κοινωνίας, η οποία μπορεί να διασφαλίσει πραγματικά οφέλη μόνον αν η ανάπτυξη των λιμανιών γίνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Το μεσημέρι εργαζόμενοι των λιμανιών, με αίτημα να σταματήσει η ιδιωτικοποίησή τους και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους μονομετοχικούς Οργανισμούς, πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών Εποπτών ΟΛΠ, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, επιχειρώντας, όπως επισημαίνουν, με ψεύτικα προπαγανδιστικά τεχνάσματα να πείσει την κοινή γνώμη ότι θα έρθει η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης.

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτιών στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι τα γεγονότα διαψεύδουν με τον κατηγορηματικότερο τρόπο τους διακηρυγμένους εχθρούς κάθε μορφής επένδυσης και τόνισε πως το λιμάνι του Πειραιά ανεβαίνει σταθερά.
Keywords
Τυχαία Θέματα