Συρία: Στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ σε συνοικίες της Δαμασκού

19:26 18/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Συριακά στρατιωτικά ελικόπτερα σφυροκόπησαν με πολυβόλα και σε ορισμένες περιπτώσεις με ρουκέτες πολλές συνοικίες της Δαμασκού καθώς οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ μάχονται με αντάρτες σε διάφορες περιοχές της συριακής πρωτεύουσας σήμερα, είπαν κάτοικοι και ακτιβιστές.
Οι πηγές αυτές είπαν ότι ερρίφθησαν ρουκέτες στην κεντρική συνοικία Μιντάν, στο προάστιο Κφαρ Μπάτνα και στον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ στο νότιο άκρο της πρωτεύουσας, ενώ πρόσθεσαν ότι άνοιξαν πυρ με τα πολυβόλα τους εναντίον της κοντινής συνοικίας Χάτζαρ
αλ Ασουάντ και στη συνοικία Τζομπάρ, που βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία των Αββασιδών.

Εν τω μεταξύ, αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν σήμερα εικόνες σε απευθείας μετάδοση σύμφωνα με τα ίδια που απεικονίζουν δεκάδες Σύρους αντάρτες που εισβάλουν σε θέση της ασφάλειας στη νότια Δαμασκό.
Στις εικόνες που μεταδίδονται φαίνονται ένοπλοι να περικυκλώνουν το κτίριο και να πυροβολούν, ενώ καπνός ανεβαίνει στον ουρανό, μολονότι δεν είναι σαφές αν καίγεται το ίδιο κτίριο της ασφάλειας.
Το περιστατικό αυτό στη νότια περιοχή Χάτζαρ αλ Ασουάντ ακολουθεί βομβιστικής επίθεσης που έγινε νωρίτερα σήμερα από την οποία σκοτώθηκαν τρεις υψηλόβαθμοι Σύροι αξιωματούχοι.
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε μετά την επίθεση ότι οι συριακές αρχές είναι αποφασισμένες να "καθαρίσουν" τη χώρα από τους "τρομοκράτες".
"Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια ενισχύει την αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεών μας να καθαρίσουν την πατρίδα από τα απομεινάρια των τρομοκρατικών συμμοριών", αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
"Αυτοί που πιστεύουν ότι βάζοντας στόχο ορισμένους ηγέτες θα μπορέσουν να λυγίσουν τη Συρία έχουν ψευδαισθήσεις, γιατί ο στρατός, οι ηγέτες και ο λαός είναι τώρα περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία και να σκοτώσουν οποιονδήποτε επιτίθεται στην ασφάλεια της Συρίας", καταλήγει ο στρατός στην ανακοίνωσή του.
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι αύξησαν σημαντικά τον αριθμό των φυσικών και νομικών προσώπων της Συρίας που βρίσκονται στην μαύρη λίστα τους με τις οντότητες που αποτελούν το αντικείμενο των αμερικανικών κυρώσεων.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε 29 αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων πολλούς υπουργούς και τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας, ο οποίοι εμπίπτουν στο διάταγμα που έχει στόχο τους υπευθύνους της συριακής κυβέρνησης, και πέντε επιχειρήσεις, οι οποίες εμπίπτουν σε άλλο διάταγμα που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της διάδοσης των μη συμβατικών όπλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα