Στον εισαγγελέα έστειλε η ΕΛ.ΑΣ, το βίντεο με τη Χρυσή Αυγή

18:26 6/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ρεπορτάζ από τη δράση της Χρυσής Αυγής στους δρόμους της Αθήνας παρουσίασε χθες το βράδυ το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4. Στο ρεπορτάζ, το οποίο βασίζεται στο Ντοκιμαντέρ «The Cleaners» ( Οι καθαριστές), εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής,
Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να λέει ότι οι μετανάστες θα πρέπει να φύγουν γιατί διαφορετικά «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους και να τους κάνουμε σαπούνια, όχι για ανθρώπους γιατί αυτοί (οι μετανάστες) είναι χημικοί και μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα, κάτι τέτοιο. Θα τους κάνουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια». Συνεχίζοντας, προτείνει να γίνονται «λαμπατέρ από το δέρμα τους και μπεγλέρια από τα μαλλιά τους, που θα τα αγοράζουν οι ξένοι στο Μοναστηράκι.»

Κάποιος, ονόματι Γιώργος, προτείνει τα δόντια των μεταναστών να γίνονται χάντρες για τα μπεγλέρια και κάποιος άλλος τα χρυσά δόντια τους να πουλιούνται και τα χρήματα να πηγαίνουν στο κράτος.

Λίγο πιο κάτω ο κ. Πλωμαρίτης, μιλώντας για τους μετανάστες, λέει ότι «τελείωσε το πανηγύρι. Αν είναι μελαμψοί θα τους ασπρίσουμε πρώτα και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλωτσιές.»

Πρόκειται για εικόνες που κινηματογράφησε πέρυσι το καλοκαίρι ο Έλληνας φοιτητής του National Film & Television School στο Λονδίνο, Κωνσταντίνος Γεωργούσης. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί την πτυχιακή του εργασία και ήδη έχει επιλεχθεί για να προβληθεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ.

Στον εισαγγελέα έστειλε η ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, απέστειλε σήμερα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, το βίντεο χθεσινού ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να απευθύνεται σε αλλοδαπούς, στην Ελλάδα, με απειλητικές φράσεις.

Ωστόσο, για χρήση παρανόμως κτηθέντος τηλεοπτικού υλικού επικρίνει η Χρυσή Αυγή την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «η άνευ προηγουμένου μεθόδευση της παραπομπής του βίντεο με ειρωνική απάντηση στις ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού που έλαβε χώρα σε καφενείο, στον Εισαγγελέα, μέσω της νεότευκτης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, συνιστά συνέργεια σε κακούργημα». Αναφέρεται επίσης σε παράνομη χρήση «μιας προφορικής συνομιλίας μεταξύ τρίτων χωρίς τη ρητή συναίνεση των κρυφά βιντεοσκοπούμενων συνομιλητών, προκειμένου να ενοχοποιήσουν με την «πολυπόθητη» κατηγορία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς» υποψήφιο του κόμματός μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα