Στο τέλος Αυγούστου οι αποφάσεις για τους εργαζόμενους της ΕΒΖ

14:38 19/8/2014 - Πηγή: E-Typos
Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το τι μέλλει γενέσθαι με την κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό στο μοναδικό εν λειτουργία εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας.
"Με δεδομένο ότι η διοίκηση μίλησε για αναστολή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων (σε Σέρρες και Ορεστιάδα) και όχι για κλείσιμο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μεταθέσεις εργαζομένων στο Πλατύ Ημαθίας που επιθυμεί να κάνει και δεν θέλει να προχωρήσει σε αποσπάσεις επειδή κοστίζουν"
επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης.
Το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται πως αποτελεί "σπαζοκεφαλιά" για τη διοίκηση της βορειοελλαδικής εταιρείας και οι όποιες αποφάσεις αναμένονται στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Στόχος της εταιρείας είναι, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλός της Λάμπρος Χαραλάμπους, "η αξιοποίηση του έμπειρου προσωπικού της ΕΒΖ στο βέλτιστο δυνατό βαθμό, όπου υπάρχουν ανάγκες".Πάντως, και οι δύο πλευρές επισημαίνουν ότι δεν έχει "πέσει στο τραπέζι" θέμα απολύσεων, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, δεν αποκλείεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου μέρος των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη, να αποχωρήσουν οικειοθελώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα