Στην Άρσεναλ έναντι 47 εκατ. ευρώ, ο Μεσούτ Οζίλ!

19:09 3/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Ρεάλ δεν ξοδεύει μόνο. Εισπράττει κιόλας! Μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να πουλήσει τον Μεσούτ Οζίλ σε υπετριπλάσια τιμή από τα 15.000.000 ευρώ που είχε δαπανήσει, για να τον αποκτήσει από τη Βέρντερ Βρέμης. Ο Αρσέν Βενγκέρ, η Αρσεναλ και οι οπαδοί της είχαν ανάγκη από μια μεγάλη μεταγραφή κι έτσι τα 47.000.000 για τον διεθνή Γερμανό μοιάζουν με λογική εξέλιξη, μέσα στον παραλογισμό που γεννά αυτός ο "τρελός χορός" των εκατομμυρίων.

Μία ημέρα μετά τη μεταγραφή ρεκόρ του Γκάρεθ Μπέιλ (99.000.000)
από την Τότεναμ, η "βασίλισσα" θα έλεγε πιο εύκολα το "ναι" για να αποχωριστεί έναν βασικό της παίκτη, μόλις 25 ετών, προερχόμενο από εξαιρετική σεζόν με εννέα γκολ σε 32 συμμετοχές. Αλλωστε ο ίδιος δήλωσε πως ο νέος προπονητής της ομάδας, Κάρλο Αντσελότι, δεν τον εμπιστευόταν τόσο όσο θα ήθελε (βλ. παρακάτω). Τόσο όσο θα άξιζε σε έναν από τους ηγέτες της εθνικής Γερμανίας.

Ο Οζίλ διαφοροποιεί τα δεδομένα στο Λονδίνο. Είναι πλέον ένας σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς, τρία χρόνια μετά το "ξεπέταγμά"¨του στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Τότε που ο Γιόακιμ Λεβ τον καθιέρωσε στην εθνική και ο τουρκικής καταγωγής μέσος αποτέλεσε η μεγάλη αποκάλυψη της διοργάνωσης. Ωστόσο, το ταλέντο του είχαν διαγνώσει πρώτοι οι άνθρωποι της Βέρντερ, όταν τον Ιανουάριο του 2008 δαπάνησαν 4,3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Σάλκε. Γέννημα-θρέμμα του Γκελζενκίρχεν, ο Μεσούτ Οζίλ έπαιξε στη Ροτ-Βάις Εσεν έως το 2005 και στη συνέχεια εντάχθηκε στη Σάλκε. Βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων της Γερμανίας, "έλαμψε" για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Ελπίδων (U21) του 2009, όταν οδήγησε την ομάδα του στον τίτλο με αυτοκρατορική εμφάνιση στον τελικό (4-0) εναντίον της Αγγλίας.

Ο Γιόακιμ Λεβ τού εμπιστεύθηκε μια θέση στους "23" της "νατσιονάλμανσαφτ" για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 κι οι εμφανίσεις του στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής έμελε να τού χαρίσουν τη μεταγραφή που κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται. Στη Ρεάλ πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα (2012) ενώ σε τρία χρόνια παραμονής στη Μαδρίτη έπαιξε σε 158 ματς όλων των διοργανώσεων και πέτυχε 27 γκολ. Βασικότατο στέλεχος της "Νατσιονάλμανσαφτ" με 47 συμμετοχές και 14 γκολ, έφτασε έως τους ημιτελικούς του Μουντιάλ 2010 και του EURO 2012.

Οζίλ: Ο Αντσελότι δεν με εμπιστευόταν

Αιχμές κατά του Κάρλο Αντσελότι άφησε ο Μεσούτ Οζίλ, μία ημέρα μετά τη μεταγραφή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Αρσεναλ, αντί περίπου 50 εκατ. ευρώ. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο 24άχρονος μεσοεπιθετικός υποστήριξε ότι ο Ιταλός προπονητής της "βασίλισσας" δεν τον εμπιστευόταν και γι΄αυτό το λόγο αποφάσισε να φύγει από την ισπανική πρωτεύουσα. «Ημουν σίγουρος ότι θα έμενα στη Ρεάλ, μετά όμως συνειδητοποίησα ότι δεν είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή. Είμαι ένας παίκτης που χρειάζεται εμπιστοσύνη και κατάλαβα ότι θα την είχα στην Αρσεναλ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Οζίλ, ο οποίος είχε δυσανασχετήσει όταν ο Αντσελότι τον αντικατέστησε στο προ δεκαημέρου ματς με τη Γρανάδα. Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Γερμανός διεθνής έμεινε στον πάγκοτων "μερένγκες".

Ο Οζίλ μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για το νέο του προπονητή, Αρσέν Βενγκέρ: «Μου δίνει τη σιγουριά ότι θα βελτιωθώ περαιτέρω, καθώς θέλω να είμαι στην καλύτερη κατάσταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μίλησα πολλή ώρα μαζί του στο τηλέφωνο, μου εξήγησε τις προσδοκίες του και μου έδειξε ότι με εμπιστεύεται, κάτι που χρειάζομαι. Είμαι ένας παίκτης που θέλει να παίζει 90 λεπτά. Ανυπομονώ για τη νέα πρόκληση. Εχω ακούσει ότι η Αρσεναλ έχει φανταστικούς φιλάθλους, η πόλη είναι υπέροχη και η ομάδα πολύ υψηλής ποιότητας», κατέληξε ο 24άχρονος άσος.
Keywords
Τυχαία Θέματα