Στη δίκη των "Πυρήνων" οδηγούνται οι ληστές του Βελβεντού

20:17 3/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών,
αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν από αύριο στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των "τρομοδεμάτων".

"Καθαρά" τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες

Ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας η βαλλιστική έρευνα στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και συγκεκριμένα στα τρία Καλάσνικοφ, στο αυτόματο SCORPION και στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συγκεκριμένα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα