Στα νησιά η ΔΕΗ αναστενάζει

17:37 23/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Τη στιγμή που η χώρα κάνει επίπονες προσπάθειες για να ορθοποδήσει, με αιχμή του δόρατος τον τουρισμό, απρόβλεπτα (;) συμβάντα έρχονται να αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, λειτουργώντας ως τροχοπέδη στο ρεύμα επισκεπτών, κυρίως προς τα νησιά.
Οι απανωτές διακοπές ηλεκτροδότησης των τελευταίων ημερών στη Σαντορίνη, τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική κίνηση στο νησί βρίσκεται στην κορύφωσή της, έδωσαν ένα καίριο πλήγμα στην ανάπτυξη του νησιού και όχι μόνο. Οι εικόνες με τα «ρομαντικά» κεριά και φανάρια στα τραπέζια
των ξαφνιασμένων τουριστών, οι οποίοι έμειναν αναπάντεχα από ρεύμα, έκαναν το γύρο του κόσμου, στέλνοντας για μία ακόμη φορά μήνυμα στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Οι κάτοικοι του νησιού και ιδιαίτερα οι τουριστικοί φορείς έχουν δίκιο να είναι έξω φρενών, βλέποντας τις προσπάθειές τους για αύξηση της τουριστικής κίνησης εφέτος να «μποϊκοτάρονται» από την ουσιαστική αδυναμία πλήρους αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, δέκα ημέρες μετά την έκρηξη στη μονάδα της ΔΕΗ, στη Σαντορίνη.
Αλλωστε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπεις τις προσπάθειές σου ξαφνικά να κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα από παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με σένα.
Τι μπορεί να πει πλέον κανείς στους τουριστικούς φορείς του νησιού, οι οποίοι, ενώ καταβάλλουν προσπάθειες εφέτος να αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών στη Σαντορίνη στα 2 εκατ. από 1,7 εκατ. πέρυσι, βλέπουν ένα απρόβλεπτο συμβάν να τα τινάζει όλα στον αέρα.
Ασχετα από το τι έφταιξε και έγινε η έκρηξη στη μονάδα της ΔΕΗ, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί παντού και ανά πάσα στιγμή, το συμβάν κατέδειξε για μία ακόμη φορά ότι οι μηχανισμοί στην Ελλάδα δεν διαθέτουν ακόμη τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να ανταποκριθούν σε έκτακτα γεγονότα. Δέκα μέρες είναι πολλές για να μην ξέρει το νησί αν την επόμενη στιγμή θα έχει ρεύμα ή όχι.
Η λύση βέβαια είναι η ηλεκτρική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Μέχρι όμως να υλοποιηθεί το έργο, που επίσης έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα με άγονους διαγωνισμούς κ.λπ., θα έπρεπε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης να γινόταν σαφώς πιο γρήγορα και όχι την τελευταία στιγμή να τρέχουμε να βρούμε πλοία για να μεταφέρουμε γεννήτριες στο νησί. Ας ελπίσουμε ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα