Σούπερ Λίγκα (5η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

22:48 28/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο ΠΑΟΚ στην καλύτερη εφετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, σκόρπισε (4-0) τον ΟΦΗ στην Τούμπα, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον επικεντρώνεται στις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Ο «Δικέφαλος του βορρά» ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του Κυπέλλου και με καταιγιστική εμφάνιση
στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε τέσσερα γκολ (δύο ο Ρατς και από ένα Μακ και Αθανασιάδης), είχε τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες, έφτασε άνετα στην τέταρτη νίκη του στη φετινή Σούπερ Λιγκ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μάλιστα, η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στη βαθμολογία ήταν η 10η αγωνιστική τη σεζόν 2002/03 με τον Αναστασιάδη και πάλι προπονητή. Στο τέλος εκείνης της σεζόν τερμάτισε 4ος.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-3-2-1 και τον Γλύκο στο τέρμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Σκόνδρας, στο αριστερό ο Ρατς και κεντρικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσικάς. Στη μεσαία γραμμή ο Έλληνας τεχνικός τοποθέτησε τους Κάτσε, Τζιόλη και Τζανδάρη, λίγο πιο μπροστά τους Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Μακ (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Αθανασιάδη.
Από την άλλη πλευρά, ο Τζενάρο Γκατούζο επέλεξε ένα πιο αμυντικογενές σύστημα (5-3-2) με τον Λόρια στην εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Μπανούσης, Αντελέγιε, Μέιτε, Τριποτσέρης και Μονιάκης. Στη μεσαία γραμμή ο Ιταλός προπονητής επέλεξε τους Μακρή, Λαμπρόπουλο και Κάλαϊτζιτς και στην επίθεση τους Πετρόπουλο και Περογαμβράκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, αφού στην πρώτη του ευκαιρία, μόλις στο 2' ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Ρατς γύρισε τη μπάλα από αριστερά, η άμυνα του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Σαλπιγγίδης πρόλαβε και την γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο Ρουμάνος μπακ με σουτ νίκησε τον Λόρια και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη παρότι πέτυχαν γρήγορο γκολ, δεν επαναπαύθηκαν. Αντίθετα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν τους Κρητικούς, κατά διαστήματα ασφυκτικά και σε διάστημα τριών λεπτών έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες με τους Μακ (19') και Κάτσε (22' δοκάρι) για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και να βάλουν τις βάσεις για ένα εύκολο βράδυ.
Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του, αναλωνόταν σε διαδοχικά λάθη και πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Ότι δεν κατάφερε ο Μακ στο 19', το πέτυχε τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Ύστερα από κάθετη πάσα του Τσανδάρη, ο Σλοβάκος μπήκε στην περιοχή και αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλό με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι κατέβασαν... ταχύτητα, ήλεγξαν τον ρυθμό και «χτύπησαν» ξανά στο 43', αυτή τη φορά από στημένη φάση. Ο Ρατς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λόρια, ο οποίος έμεινε «άγαλμα» και διαμόρφωσε το 3-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΟΦΗ, δύο λεπτά αργότερα ύστερα από μία απίστευτη φάση με δύο δοκάρια, ο Αθανασιάδης με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του από πολύ νωρίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν φυσιολογικό ο ΠΑΟΚ κατέβασε... ταχύτητα, έδωσε περισσότερο χώρο στους Κρητικούς, όμως εξακολουθούσε να ελέγχει το ρυθμό και να ψάχνει ακόμη ένα γκολ. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ με την είσοδο των Τζορτς και Ραζάκ έγινε πιο κινητικός και στο 66' έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει, καθώς ο πρώτος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ που ήδη... σκεφτόταν το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Γκινγκάμπ, ήρθε στο 80' με τον Γκολάσα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια έπειτα από κάθετη πάσα του Μακ, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι Κρητικοί είχαν ακόμη μία ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ, όμως ο Τζορτς αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Γλύκο και το 4-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (69' Παπαδόπουλος), Κάτσε, Τζιόλης (77' Μάρτενς), Μακ, Σαλπιγγίδης (69' Γκολάσα), Αθανασιάδης.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Μπανούσης (46' Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Μειτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (58' Ραζάκ), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης (46' Τζορτζ).
Keywords
Τυχαία Θέματα