Σούπερ Λίγκα (5η αγωνιστική): Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-3

21:10 28/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Η...ντυμένη στα ροζ Κέρκυρα με έναν φοβερό Χαβίτο πέρασε νικηφόρα 3-2 από τη Λιβαδειά σε ματς-θρίλερ. Δεν έφτασε στους Βοιωτούς η φοβερή εμφάνιση του Κονέ. Οι Φαίακες συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία στη Σούπερ Λιγκ με τρίτη νίκη σε πέντε αγωνιστικές, με τον Χαβίτο να ηγείται της προσπάθειας και τους Ζορμπά,
Κόντο και Ανδρεόπουλο άξιους συμπαραστάτες. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου κατάφερε να αντισταθεί στην αντεπίθεση των Βοιωτών, παρ' όλο που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαρκόφσκι. Ο Λεβαδειακός, παρ' όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 1-3 δεν παράτησε ποτέ τα όπλα, αλλά τα δύο γκολ του Κονέ και η πολύ καλή απόδοση του Βούκσεβιτς δεν στάθηκαν αρκετά και η ομάδα του Σάββα Παντελίδη παραμένει χωρίς νίκη σε πέντε ματς Σούπερ Λιγκ.

Με 4-3-3 ξεκίνησε ο Λεβαδειακός. Τερματοφύλακας ο Πρζιρόφσκι, δεξί μπακ ο Γεωργιάδης, αριστερό ο Πρόγιτς, σέντερ μπακ οι Τομάς και Κώτσιος. Στο κέντρο οι Ζίτο, Κονέ και Γκόμες, στα άκρα οι Ορτέγκα (δεξιά) και Βούκσεβιτς (αριστερά), επιθετικός ο Μάντζιος.
Η Κέρκυρα ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Σέτκους τερματοφύλακας, δεξί μπακ ο Γκόμες, αριστερό ο Ντιόγκο, σέντερ μπακ οι Βενέτης και Μπεν Σαμπάτ. Αμυντικά χαφ οι Μαραγκός και Ανδρεόπουλος. Στο δεξί άκρο ο Χαβίτο, στο αριστερό ο Κόντος και ο Ζορμπάς πίσω από τον επιθετικό Μαρκόφσκι.

Ιδανικό το ξεκίνημα του ματς από πλευράς θεάματος, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο σημειώθηκαν δύο γκολ και υπήρξε ένα δοκάρι.
Η Κέρκυρα αιφνιδίασε για άλλο ένα παιχνίδι της φέτος, καθώς στο 5ο λεπτό βρέθηκε μπροστά στο σκορ με έναν υπέροχο συνδυασμό. Συγκεκριμένα, ο Ζορμπάς -σκόρερ εκείνου του εκπληκτικού γκολ την προηγούμενη αγωνιστική με τον ΠΑΣ - ευρισκόμενος στον άξονα βρήκε με ωραία μπαλιά τον Χαβίτο που έβγαινε στην πλάτη της άμυνας από τη δεξιά πλευρά. Ο τελευταίος βρήκε τη μπάλα στην κίνηση, κοντρόλαρε με το δεξί και πλάσαρε πανέμορφα με το αριστερό για το 0-1.
Οι Βοιωτοί χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να επανέλθουν, όμως γρήγορα έδειξαν διάθεση να πιέσουν και στο 13' είχαν καλή ευκαιρία, όταν ο Εμανουέλ Κονέ σούταρε έξω από την περιοχή, ο Σέτκους δεν υπολόγισε την τροχιά της μπάλας και την άφησε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο «ριμπάουντ» ο Βούκσεβιτς σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα των Φαιάκων.
Αυτό που δεν έκανε ο Κονέ όμως εκεί, το έκανε στο 17', με τον Βούκσεβιτς να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και να βγάζει τη μπάλα για τον Ιβοριανό. Αυτός δεν μπόρεσε σε πρώτο χρόνο να εκτελέσει υπό την πίεση του Μπεν Σαμπάτ, αλλά παρέμεινε κάτοχος της μπάλας και με γυριστό σουτ ισοφάρισε για τους Βοιωτούς.
Ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο χωρίς κάτι ιδιαίτερο, πριν η Κέρκυρα με τη γνώριμη πλέον μέθοδο του αιφνιδιασμού πάρει ξανά το προβάδισμα.
Ήταν το 39ο λεπτό, όταν ο Κόντος βρέθηκε στην αριστερή γωνία της περιοχής του Λεβαδειακού και εξαπέλυσε ένα ξαφνικό σουτ. Ο Πρζιρόφσκι απόκρουσε στην αριστερή του γωνία, αλλά ο Μαρκόφσκι ήταν εκεί για να πάρει το «ριμπάουντ» και να βάλει μπροστά τους νησιώτες με το δεξί.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα καλό σουτ του Κονέ από το ημικύκλιο, ενώ σχετικά γρήγορα (52') ο Σάββας Παντελίδης έκανε την πρώτη του κίνηση, ρίχνοντας στο ματς τον Μιλοσάβλιεφ αντί του Ζίτο.
Για τρίτη φορά όμως η Κέρκυρα, την ώρα που δεν έδειχνε απειλητική, κατάφερε να σκοράρει. Πρωταγωνιστής για άλλη μία φορά ο Χαβίτο, ο οποίος στο 61' βρέθηκε με χώρο έξω από την περιοχή και λίγο δεξιά, εξαπέλυσε ένα τρομερό αριστερό σουτ που κεραυνοβόλησε τον Πρζιρόφσκι για το 1-3!
Ο Λεβαδειακός όμως - και ειδικά ο Κονέ - δεν ήταν έτοιμος να καταθέσει τα όπλα. Στο 70' οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ιβοριανός με πολύ όμορφη εκτέλεση έκανε...κονέ με το γκολ για δεύτερη φορά μειώνοντας το σκορ.
Στο 78' τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για την Κέρκυρα, καθώς ο Μαρκόφσκι με δεύτερη κίτρινη μέσα σε ένα τρίλεπτο για ένα φάουλ στον Σάντσες, άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, την ώρα που ο Βούκσεβιτς με μερικά καλά σουτ δυσκόλευε τον Σέτκους.
Ο Παντελίδης τα έριξε όλα στην επίθεση βάζοντας και τον Σοτέλο αντί του Πρόγιτς, ενώ η Κέρκυρα έπαιζε με μοναδικό προωθημένο τον Καϊκούτ, προσπαθώντας να διαφυλάξει τα νώτα της λόγω και του αριθμητικού μειονεκτήματος.

Τελικά η Κέρκυρα κατάφερε να ανταποκριθεί στην πίεση, παρ' όλο που στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η ...ψυχή της πήγε στην κούλουρη, όταν μία κεφαλιά του Κώτσιου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι...

Διαιτητής: Βοσκάκης

Κίτρινες: Κονέ, Γεωργιάδης, Ζίτο, Σάντσες - Μ. Γκόμες, Μαραγκός, Ανδρεόπουλος, Ναγιάρ, Μαρκόφσκι, Σέτκους.
Κόκκινες: 78' Μαρκόφσκι

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης, 4-3-3): Πρζιρόφσκι - Γεωργιάδης, Τομάς, Κώτσιος, Πρόγιτς (80' Σοτέλο) - Ζίτο (52' Μιλοσάβλιεφ), Κονέ, Ρ. Γκόμες (63' Σάντσες) - Ορτέγκα, Βούκσεβιτς, Μάντζιος.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου, 4-2-3-1): Σέτκους - Μ. Γκόμες, Βενέτης, Μπεν Σαμπάτ, Ντιόγκο - Μαραγκός (67' Ναγιάρ), Ανδρεόπουλος (90+1' Ντιμιτρόφσκι)- Χαβίτο, Ζορμπάς (80' Καϊκούτ), Κόντος - Μαρκόφσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα